Atletico siguran u Sevilli protiv Betisa, Morata utišao kritičare

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 18:02

Sastav Chola Simeonea na povratku je u vrh Primere.

Atletico Madrid u 18. je kolu u svom stilu svladao Real Betis s 2:1 u gostima, te tako malo ''pokrpao'' lošu formu od prijašnja tri kola.

Gol za 1:0 vidjeli smo u 58. minuti. Lopta je iz prekršaja duboko na polovici domaćina ispucana prema golu Betisa, a nakon skoka lopta je došla do njegovog beka Morena. U namjeri da lopti izbije na sigurno, pogodio je blok Angela Corree, i to tako da se lopta idealno odbila odličnom Argentincu u for samom prema golu Roblesu. Njega elegantno zaobilazi i ubacuje loptu u praznu mrežu.

Konačnih 2:0 je stiglo u 84. minuti. Trippier je ukrao loptu Tellu, ušao u kazneni prostor i sa gol-aut linije centrirao nisko i oštro pred samu prvu stativu. Tamo je odlično odreagirao Alvaro Morata i petom svladao Roblesa, koji je istina skoro obranio udarac, no lopta se ipak otkotrljala u gol.

U trećoj minuti sudačke nadoknade domaćini su uspjeli tek smanjiti rezultat. Nakon kombiniranja oko kaznenog prostora, lopta je s desne strane upućena pred gol, a najbolje se snašao bivši igrač Barcelone Marc Bartra, koji je iz blizine svladao Oblaka. Gol se nekoliko minuta provjeravao VAR-om radi igranja ruke, koje je nedvojbeno postojalo, ali je na kraju ipak priznat.

Ovime je Atletico stigao na 32 boda i ušao u zonu Lige prvaka te su trenutno četvtri. Betis je s 23 boda na 13. mjestu.

Primera 18. kolo, rezultati:

Leganes – Espanyol 2:0 (Braitwaithe 11', En Nesyri 54')

Osasuna – Real Sociedad 3:4 (Aridane 45+1', Chimy Avila 48', 84'/ Oyarzabal 15', Oortu 18', Odegaard 28', Isak 79')

Betis – Atletico Madrid 1:2 (Bartra 90+3'/ Correa 58', Morata 84')

Levante - Celta Vigo 3:1 (Roger 60', 70', Mayoral 90+1'/ Aspas 12')

Real Madrid - Athletic Bilbao 0:0 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Atletico MadridBetisPrimeraAlvaro MorataAngel CorreaMarc Bartra

Ostale Vijesti