Reuters
Reuters

Atenski derbi: Bez suspendiranog Vide, Cokaj pocrvenio, igrali Gnezda Čerin i Kleinheisler (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 13:15

Neprijateljski atenski derbi završio miroljubivo.

U moru jučerašnjih derbija (El Clasico, Derby d'Italia, Derby della Capitale, De Klassiker, Dinamo - Rijeka derbi), odigran je i Atenski derbi (koji se ne smije zamijeniti za Derbi vječitih neprijatelja Olympiacosa i Panathinaikosa) između drugoplasiranog AEK-a i vodećeg PAO-a. Zeleni su derbi ušli s dva boda prednosti ispred Žuto-crnih i Crveno-bijelih iz Pireja koji su u ranijem terminu svladali Volos s 3:0. Za domaćina pravo nastupa nije imao srebrni i brončani hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji je odrađivao suspenziju žutih karona, dok u redovima Panathinaikosa nije zaigrao inače standardni stoper Zvonimira Šarlija. No, zato je u redovima Panathinaikosa krenuo bivši igrač Rijeke Adam Gnezda Čerin (igrao do 65.), dok su bivši Lokos Enis Cokaj i Osječanin Laszlo Kleinheisler svoju priliku dobili u drugom poluvremenu utakmice odigrane u neprijateljskoj i užarenoj atmosferi, a koja je završila s miroljubivih 0:0.

Dok je Mađar odradio posljednjih 25 minuta, Cokaj je u igru ušao u 88., da bi 10 minuta kasnije, u osmoj minuti sudačke nadoknade, nakon što mu je sudac pokazao prvo žuti karton, no VAR snimka je pokazala da je bila riječ o prekršaju za direktno isključenje.

Nedugo nakon isključenja, sudac je pokazao na jedanaesterac za AEK, no, ponovno se umiješao VAR i pokazao da je prekršaj zapravo napravio napadač domaće momčadi.

Ovim remijem PAO je zadržao dva boda prednosti pred AEK-om, tri ispred Olympiacosa i pet ispred PAOK-a koji se nalazi u odličnoj seriji pobjeda i uključio se u borbu za naslov.

Olymipacos, inače najtrofejniji grčki klub (32 naslova) u posljednjih 26 godina osvojio je 22 naslova prvaka Grčke. U posljednjih 12, 10, dok su po jedan pripali AEK-u (ukupno 10 naslova) i PAOK-u (ukupno tri naslova). Panatihinaikos (17 naslova) posljednji naslov čeka od 2010.....

Četiri velika grčka kluba u borbi za naslovom, a do kraja je ostalo još devet kola... Jedva čekamo! (nr)



Tagovi

PanathinaikosAEKDomagoj VidaAdam Gnezda ČerinLaszlo KleinheislerEnis Cokaj

Ostale Vijesti