Ivo Čagalj/PIxsell
Ivo Čagalj/PIxsell

Atalanta želi mlade zvijezde, a među njima je naciljala i - Baturinu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.11.23. | 15:28

Mladi dinamovac uklapa se u njihove željene poteze na tržištu u narednom prijelaznom roku

Talijanska Atalanta je, prema pisanju La Gazzette dello Sport, jedan od klubova koji prati zvijezdu zagrebačkog Dinama - Martina Baturinu. Procvjetao je u prošloj sezoni, postigavši šest​ golova i 13 asistencija u 34 utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Baturinina cijena je u posljednje dvije godine brzo porasla, ali je i dalje razumna. Ulaganje od 12-15 milijuna eura moglo bi biti dovoljno da ga namami, smatraju tamošnji mediji, ali naglašavaju da se konkurencija brzo zaoštrava. Baturina nije tako fizički građen kao igrači koje Atalanta obično cilja za tu poziciju, ali već je svestran, što je vještina koju traže.

"Može igrati i na poziciji srednjeg veznog igrača. Međutim, bolje prolazi kada mu se da sloboda kretanja. Uspoređivalo ga se s Lukom Modrićem", pišu Talijani.

Produkt zagrebačkog Dinama iza sebe ima 62 utakmice u HNL-u, gdje je devet puta pogodio mrežu i asistirao 20 puta. Za Hrvatsku U21 nastupio je 14 puta, dok za seniorsku momčad još nije debitirao, ali je sada pozvan i nakon ozlijede Nikole Vlašića, nije nerealno za očekivati da bi ga Zlatko Dalić mogao ubaciti u barem jednu utakmicu kao džokera s klupe. Iako je očito vrlo rano, lako je zamisliti da bi Atalanta rasporedila profit kroz nekoliko kupnji ako bi prodala Teun Koopmeiners, a ciljaju na nekoliko obećavajućih talenata iz inozemstva. Baturina se uklapa u kalupe igrača koje rutinski potpisuju. (eg)




Tagovi

Martin BaturinaGNK DinamoAtalanta

Ostale Vijesti