Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL
Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL

Atalanta spremna dati tri igrača za hrvatskog stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 10:15

Sjajna sezona iza njega privukla je interes brojnih klubova

Debitantska sezona Spezie u Serie A prošla je uspješno. Ostali su u ligi, bili kamen spoticanja velikim klubovima, a igrom oduševljavali publiku.

Naravno da tako nešto nije prošlo neopaženo kod jačih klubova pa je krenulo osipanje. Fiorentina je uzela trenera Vinceza Italiana, a sada su na redu igrači. Najatraktivniji eksponat je prema pisanju talijanskih medija odavno je mladi i stasiti hrvatski stoper Martin Erlić. Ovaj 23-godišnji branič prošao je trnovit put u Italiji da bi postao jedan od traženijih igrača ovog prijelaznog roka.

Ranije su se spominjali Roma, Milan, Fiorentina, htio ga je vratiti Sassuolo, a postojao je i interes turskog velikana Galatasaraya. Međutim, nitko čini se nije zagrizao koliko Atalanta.

Klub iz Bergama u kojem igraju već dva Hrvata, Mario Pašalić i Boško Šutalo, želi proširiti hrvatsku koloniju i prvi pick im je Martin Erlić. Ranije se spominjala mogućnost da naprave razmjenu Spezia-Atalanta za dva Hrvata Erlić-Šutalo, ali sada s novim informacijama dolazi Nicolo Schira. Naime, prema njegovim tvrdnjama Atalanta je počela pregovore sa Speziom i nudi tri igrača na posudbu, veznjaka Arkadiusza Recu, krilnog napadača Ebrimu Colleyja te napadača Roberta Piccolija.

Reca je prošlu sezonu odradio na posudbi u Crotoneu, a od dolaska u Atlantu ovaj 26-godišnji Poljak se nije uspio nametnuti Gian Pieru Gasperiniju. Njegov 21-godišnji kolega Colley bio je na raspolaganju prošle sezone Ivanu Juriću u Veroni gdje je u 25 nastupa zabio dva gola.

Dok bi prvoj dvojici ovo bio prvi dodir sa Spezijom, njihovom kolegi Piccoliju, kojem se prezime ne slaže baš s konstitucijom, posudba u Speziju bi bila i povratak u klub nakon prošle sezone. Talijanski napadač bio je jedan od glavnih igrača strategu Italianu koji mu je dao da odigra 23 utakmice, a ovaj vratio sa šest golova.

Spezia je nedavno imenovala Thiaga Mottu za novog trenera, a poznato je da on teži napadačkom nogometu pa bi i ova razmjena mogla biti lako ostvariva. Atalanta bi vjerojatno i uplatila nešto na račun Spezie, a tržišna vrijednost Erlića prema Transfermarktu trenutno iznosi 3 milijuna eura.


Tagovi

Martin ErlićSerie AAtalantaSpezia

Ostale Vijesti