Action Images
Action Images

Arteti hitno trebaju pojačanja, stiže igrač kojeg je Liverpool 2017. htio prije Salaha

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.12.20. | 15:47

Tko sve odlazi, a tko bi mogao unaprijediti svlačionicu Arsenala...

Londonski Arsenal prisiljen je zasući rukave u zimskom prijelaznom roku.

Tu činjenicu nisu ublažila dva svježa trijumfa u prvenstvu. Prvi nad gradskim rivalom i jednom od najboljih momčadi prvenstva Chelseajem, a drugi u gostima nad Brightonom. I dalje se Topnici nalaze na sramotnom 13. mjestu i pred njima je dug put rezultatskog oporavka.

Jedno od planiranih pojačanja je i njemački reprezentativac Julian Brandt, igrač koji može igrati na nekoliko pozicija u ofenzivi. Jedan od glavnih problema momčadi jest manjak kreacije u napadu, a trenutni igra Borussije Dortmund trebao bi znatno unaprijediti ovaj segment, jedan od ključnih s ciljem postizanja boljih rezultata.

Inače, radi se o igraču kojeg je Liverpool 2017. htio dovesti, tada još iz Bayer Leverkusena. Onda 21-godišnjak svjesno je odustao od transfera u jaču ligu i jači klub jer je pošto-poto htio osigurati mjesto u njemačkoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prema vastitim riječima, da je tad otišao u Liverpool, ne bi imao nikakve garancije da bi imao zadovoljavajuću minutažu. Zanimljivo, Liverpool se, nakon neuspjeha u dovođenju Brandta okrenuo alternativnom rješenju i iz Rome je doveden – Mohamed Salah.

Čini se da se Brandtova odluka pokazala ispravnom jer je u ''foto-finišu'' uoči SP-a izabran kao 23. umjesto Leroya Sanea. To je mnoge začudilo s obzirom da je tadašnji krilni igrač Manchester Cityja iza sebe imao odličnu sezonu.

Brazilac Edu, čovjek zadužen za transfere u ''Topnicima'' i bivši prvotimac veznog reda, upregnuo je snage i mladi Nijemac je već pred vratima Ashburton Grovea, javljaju engleski mediji. Prema Transfermarktu, vjerojatnost ovog transfera u ovom trenutku je 94 posto, a njegova realizacija mogla bi pokrpati rane nastale neuspjehom dovođenja traženog mađarskog veznjaka Dominika Szoboszlaija. Bez obzira što se ne radi u potpunosti o istom tipu igrača.

Jedni od rješenja koje se dovodi u kontekst s Arsenalom je i Christian Eriksen, s obzirom da je Interov direktor Gisueppe Marotta za Sky Sports dao do znanja kako Danac sigurno napušta klub u siječnju.

„Ne uklapa se u naše planove igre i mučio se ovdje u Interu. Mislim da je ispravno za Christiana da pronađe novu sredinu kako bi si osigurao više prostora.“

Također, klub iz sjevernog Londona još nije odustao od Houssema Aouara, a spominje se i Argentinac Emi Buendia iz Norwicha.

Osim toga, Arteta je izravno vlasniku Stanu Kroenkeju dao do znanja kako se prvo nekih igrača treba riješiti u namjeri da se dovedu pojačanja. Od prvih u redu za odlazak su – nimalo iznenađujuže – Mesut Özil, zatim Sokratis i Shkodran Mustafi, dok će William Saliba vjerojatno na posudbu.


Tagovi

ArsenalMikel ArtetaJulian Brandt

Ostale Vijesti