Aubameyangova dva gola nisu dovoljna pored katastrofalnih reakcija obrambenog para

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.19. | 19:46

Ne može napad Topnika zabiti koliko obrana može primiti.

Odigrane su dvije utakmice petog kola engleskog Premiershipa.

Watford je na svom terenu remizirao s Arsenalom rezultatom 2:2. Topnici su sjajno otvorio utakmicu, ali su domaćini prvi bili blizu gola, međutim udarac Cleverleyja zaustavio je vratar Leno. No, u 21. minuti gosti dolaze do pogotka, Kolašinac je probio lijevu stranu i uposlio Aubameyanga, koji se sjajno okreće na mjestu i pogađa za 0:1.

U 32. minuti novi šok za domaćine, Ozil je sjajno izbacio Maitland-Nilesa, koji prizemnim dodavanjem pronalazi Aubameyanga, a Gabonac nije imao problema poslati loptu u prazan gol.

Na početku drugog poluvremena, točnije u 53. minuti Sokratis radi katastrofalnu pogrešku te umjesto da očisti situaciju poklanja je Cleverleyju, koji s ruba kaznenog prostora posprema loptu za 1:2.

Nakon pogotka domaćin je preuzeo totalnu kontrolu utakmice te su konstantnim pritiskom pokušavali doći do izjednačujućeg gola, a to su i uspjeli u 81. minuti iz kaznenog udarca. David Luiz je na rubu šesnaesterca neoprezno startao na Pereyru, a sudac Taylor je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a Argentinac je preuzeo odgovornost i zabio za pokazat će se konačnih 2:2. Domaćini su u samom smiraju utakmice zamalo došli do totalnog preokreta, no Doucoure je loše reagirao u situaciji jedan na jedan s vratarom Lenom.

U prvoj utakmici dana Bournemouth je na svom terenu svladao Everton rezultatom 3:1. Domaćini su u 23. minuti nakon gužve u šesnaestercu poveli golom Wilsona. Gosti su do odmora došli do izjednačenja, u 44. minuti Richarlison je sjajno pogodio glavu Calvert-Lewina, koji je još bolje skočio i zakucao loptu iza leđa Ramsdalea za 1:1.

Bournemouth je u 67. minuti ponovno došao u vodstvo, Fraser je izveo slobodan udarac s lijeve strane dosta iskosa, no lopta je iznenadila vratara Pickforda i završila u mreži. Rico je u 72. minuti sjajno vidio Wilsona, koji je pored uspavane obrane gostiju sam primio loptu i prekrasnim lobom postavio konačnih 3:1.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

David LuizPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti