REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Arsenal slavio protiv Santinijevog Züricha, Ludogorec svladao Romu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 08.09.22. | 21:00

Odigrane su utakmice ranijeg termina Europske lige, Ludogorec srušio Romu

Europska liga nam je za četvrtak pripremila šesnaest parova. Pola u terminu od 18:45, pola u onom od 21 sat. Jedan od najzanimljivijih susreta u ranijem terminu sigurno je onaj Züricha i Arsenala u kojemu su Englezi slavili 2:1.

Nikad nisu do sada igrali međusobno Arsenal i Zürich, a kako su do sada Englezi uvijek svladali svoje švicarske protivnike, tako su nastavili i sada. Zatresla se mreža već u 16. minuti susreta. U tri poteza je mladi Brazilac stigao do svog prvog gola u dresu Arsenala. U samo tir poteza su Topnici matirali domaćine i nakon lijepog ubačaja Marquinhos je odlično pobjegao svom čuvaru i bez problema zatresao mrežu za 1:0. Fidan Aliti je u 44. minuti susreta pao na tlo nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo rukom. Ipak, nakon konzultacije s VAR sobom odlučeno je da će domaćini ipak dobiti udarac s bijele točke, a isti je realizirao Mirlind Kryeziu za izjednačenje 1:1, rezultat s kojim se otišlo i na pauzu.

Prije nastavka susreta, održana je i minuta šutnje zbog smrti kraljice Elizabete II. Lako je moguće i da će iduće kolo Premiershipa zbog toga biti odgođeno. U drugom dijelu utakmice - repriza. Arsenal je opet stigao do vodstva u 61. minuti. Eddie Nketiah je skočio na centaršut i lijepo glavom zabio uz lijevu stativu za konačnih 2:1.

Ivan Santini ušao je u 80. minuti umjesto Tosina Aiyeguna.

U susretu AEK Larnaca i Rennesa slavili su Francuzi 2:1. Čekali smo dobrih 20 i kusur minuta da se igrači zagriju. Bio je to jedan dizelaški ulazak u susret, a onda je počelo. Prvo su prijetili domaćini preko Rosalesa, ali je Kruashvili sudio daul. REnnes je dobio slobodan udarac koji je izveo naš Lovro Majer, ali su braniči uspjeli izbaciti njegovu loptu. No, u 29. minuti Kamaldeen Sulemana je poslao loptu koju je pokupio Arthur Theate i s velike udaljenosti zabio. Lopta se odbila od stativu i ušla u gol za 1:0. Samo tri minute kasnije Oier je glavom zabio za izjednačenje prije odlaska u svlačionice.

U nastavku je Rennes stvarao niz prilika u nadi da će promijeniti rezultat. Sulemana je promašio gol u 73. minuti. I AEK je imao svoje prilike. Adam Gyurcso je pucao nakon ubačaja iz kornera, ali je to obranio gostujući golman. Lorenz Assignon je ipak pronašao put do protivničke mreže. Prošao je domaću obranu i prevario golmana za konačnih 2:1 u 94. minuti susreta!

Lovro Majer igrao je od prve minute za francuski sastav do 83. kada ga je zamijenio Assignon.

Ludogorec i Roma odigrali su bez golova u prvom poluvremenu, a onda se probudili u drugom. Cauly je bio strijelac za 1:0 u 72. minuti, a onda je krenula napeta završnica. Eldor Shomurodov doveo je domaće do izjednačenja u 86. minuti, a u 88. Nonato postavlja na semafor konačnih 2:1.

Malmo je izgubio od Brage 2:0. Prvi gol je zabio Bruno Rodrigues u 30. minuti, a drugi je postavio Hortha u 79. minuti susreta.

Royale Union SG je slavio protiv Union Berlina 1:0, a prvi i jedini gol na susretu pao je u 39. minuti. Zabio ga je Victor Boniface. Sven Michel je zaradio izravan crveni karton u 96. minuti susreta.

PSV je remizirao s Bodo/Glimtom 1:1. Prvi gol je zabio Gronbaek u 44. minuti nakon lijepe solo akcije. Drugi je zabio Cody Gakpo.

Betis je bio bolji od HJK-a 2:0. Gosti su poveli golom Williana Josea u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a isti je igrač zabio i drugi gol u 64. minuti.

Fenerbahce je jedan od rijetkih domaćina večeras koji su prvi poveli. U vodstvo ih je doveo Gustavo Henrique. Ipak, u 63. minuti je Viktor Cigankov doveo goste do izjednačenja 1:1, ali se domaćini nisu dali. Michy Batshuayi je zakucao loptu u pod prečku za konačnih 2:1 protiv Dinamo Kijeva..

Europska liga

četvrtak, 8. rujna

Skupina A

Zürich - Arsenal 1:2

PSV - Bodo/Glimt 1:1


Skupina B

AEK Larnaca - Rennes 1:2

Fenerbahce - Dinamo Kijev 2:1


Skupina C

HJK - Betis 0:2

Ludogorec - AS Roma 1:2


Skupina D

Malmo FF - Braga 0:2

Union Berlin - Royale Union SG 0:1

 


Od 21 sat igraju:

Skupina E

Manchester Utd. - Real Sociedad

Omonia - Šeriff


Skupina F

Lazio - Feyenoord

Sturm Graz - Midtjylland


Skupine G

Nantes - Olympiacos    

Freiburg - Qarabag           


Skupina H

Crvena zvezda - Monaco

Ferencvaros - Trabzonspor



Tagovi

Europska ligaZurichNantesFreiburgOlympiacosManchester UnitedReal SociedadArsenal

Ostale Vijesti