Arsenal iz gradskih rivala dovodi igrače za 170 milijuna eura, a meta im je i Ilkay Gündogan!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 15:51

Topnici žele titulu nakon 20 godina čekanja...

Arsenal je ove sezone bio na korak do naslova prvaka Engleske, prvog nakon 2004. godine, no, Manchester City je u foto-finišu preskočio Topnike i osvojio prvi od tri velika naslova nedavno završene sezone. Navijači Arsenala su, naravno, razočarani, ali istovremeno i ponosni jer su odigrali najbolju sezonu od 2003./04. kada su bez poraza osvojili naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada, kada su došli tako blizu vrhu, ne žele od odustati od lova na titulu. Arsenal ima jednu iznimno mladu i potentnu momčad, najstariji igrač Topnika je, recimo, Jorginho koji ima 31 godinu! No, Mikel Arteta, i struka Arsenala, svjesni su da trebaju uložiti novac u pojačanja kako bi i u idućoj sezoni bili konkurentni supermoćnom i superbogatom Manchester Cityju, aktualnom prvaku Engleske i Europe.

Stoga, Topnici su krenuli u pohod na dva kapitalca koji stižu iz - gradskih rivala!

Prvi je zvijezda West Hama Declan Rice, sjajni 24-godišnji defenzivni veznjak koji prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura, a Topnici su za njega spremni izdvojiti i više, oko 85 milijuna eura + 20 milijuna bonusa.

Arsenal je najtanji u vezi, a Ricea smatraju primarnom metom na predstojećem prijelaznom roku, ali bi se isto tako voljeli pojačati i u napadu. Stoga je Arsenal poslao 70 milijuna eura vrijednu ponudu za Kaija Havertza, napadača Chelseaja koji se spominjao i kao potencijalna zamjena za Karima Benzemu u Real Madridu.

Oba igrača uklopila bi se u Artetin stil i nogometnu filozofiju, a ono što je još bitnije obojica imaju 24 godine i pred njima su najbolje nogometne godine, kao, uostalom, i pred ostalim nositeljima igre Arsenala.

Topnici maštaju i o dva igrača Manchester Cityja. Joao Cancelo napušta Ettihad, pitanje je samo u kojem će klubu završiti. Jedan od favorita za njegovo dovođenje je upravo Arsenal!

A pravi kapitalac nameće se u imenu Ilkayja Gündogana, 31-godišnjeg njemačkog veznjaka koji igra u formi života, ali, navodno, traži izlaz iz šampionske Guardioline momčadi s kojom mu ugovor ističe za 10 dana te će ubrzo kao slobodni igrač moći potpisati za novu klub. No, Arsenalu će i njega biti iznimno teško dovesti budući da je prvi pick za njegovo dovođenje Barcelona, a u stranim medijima se spominje i mogući povratak Gündogana u Borussiju Dortmund!

Uz to, Arteta bi volio pojačati i obranu, a kao prvo ime spominje se Ajaxov stoper Jurrien Timber koji prema TM-u vrijedi 42 milijuna eura.

Sve u svemu, u sjevernom Londonu ovog će ljeta biti vrlo uzbudljivo, a do tada, ne prestaje nam ništa nego poigrati se s potencijalnom Arsenalovom postavom za iduću sezonu - kako bi izgledala kada bi se ostvarile sve želje Topnika:

(nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premier ligaArsenalIlkay GündoganKai HavertzDeclan RiceJoao Cancelo

Ostale Vijesti