Carl Recine/Action Images
Carl Recine/Action Images

Argentinski mediji: Barcelona poslala službenu ponudu zvijezdi Manchester Cityja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.03.21. | 15:53

Novi predsjednik kluba ne gubi vrijeme.

Novi predsjednik Barcelone Joan Laporta ispred sebe ima prvu i najvažniju misiju, a to je osigurati ostanak Lionela Messija na Camp Nou.

Laportin je to bio jedan od glavnih aduta u kampanji te je isticao svoj jako dobar odnos s najvećom zvijezdom kluba, no do sad je sve to bila priča na koju je gotovo cijeli svijet navikao prilikom političkih izbornih obećanja, a sad je došlo vrijeme da se riječi pretvore u djela.

Kako bi nagovorio Messija na ostanak Laporta mora osigurati pojačanja, a veliki problem u tome je zaduženost kluba te je teško za očekivati rasipanje novca na velike odštete pa se na Camp Nou moraju okrenuti igračima bez ugovora.

Jedan od tih igrača je i 32-godišnji Sergio Aguero, koji definitivno po svim segmentima zadovoljava struku kluba, a ono što je najvažnije veliki je prijatelj Lionela Messija.

Manchester City će zasigurno pokušati nagovoriti Argentinca na produženje suradnje, međutim kako stvari stoje Kun je već odavno odlučio da mu je ovo zadnja sezona na Etihadu i to ponajviše iz razloga što želi igrati s Messijem u ekipi.

Aguera se prethodnih mjeseci povezivalo s Interom te PSG-om, koji mu je navodno bio posebno zanimljiv jer se i zvijezdu Barcelone dovodilo u kontekst pojačanja kluba iz Grada svjetlosti.

Joan Laporta je dobro upućen u obostranu želju argentinskih napadača da zaigraju u istoj momčadi, a također je svjestan da mu je najveći adut za ostanak Messija upravo dovođenje Kuna Aguera.

Prema informacijama koje je plasirao argentinski TycSports, novi predsjednik Barcelone ne da je sebi taj posao postavio kao primaran nakon preuzimanja pozicije već je po njima i krenuo u akciju te poslao službenu ponudu Sergiju Agueru da im se pridruži sljedećeg ljeta.

Ukoliko Kun pristane na ponuđene uvjete mogle bi se obistiniti riječi Lionela Messija prije Svjetskog prvenstva u Rusiji kad je na pitanje o odlasku iz Barcelone da bi igrao zajedno s Aguerom izjavio „To će se dogoditi jedino ukoliko njega dovedu kod mene“…

Aguero je karijeru započeo u Independienteu, od kud u ljeto 2006. godine za 21,7 milijuna eura prelazi u Atletico Madrid. U glavnom gradu Španjolske se zadržao pet sezona prije nego što je za 40 milijuna eura pojačao Manchester City.

Za Građane je do sad upisao 381 nastup, zabio 256 golova i pridodao 73 asistencije. Osvojio je četiri naslova prvaka Premier lige, FA kup, tri Superkupa i pet Liga kupova.


Tagovi

Joan LaportaSergio Aguero

Ostale Vijesti