Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Antonio Marin junak pobjede nad Lokomotivom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 20:45

Lokosi su stvorili više prilika, no bodovi idu kod Narančastih

Nakon šok terapije u Koprivnici gdje je domaći Slaven Belupo ispustio pobjedu protiv Istre 1961 u posljednjim sekundama pogotkom Perkovića, obveze su nas odvele na jug, u Šibenik, gdje je istoimeni domaćin dočekao neugodnu Lokomotivu.

Iako je domaćin u utakmicu ušao s manje bodova na kontu od Lokosa, mnogi su ovu utakmicu prognozirali u znaku remija. Gosti su došli na Šubićevac bez Kačavende koji je sakupio tri žuta kartona, pa je pitanje pobjednika visjelo u zraku prije, ali i za vrijeme utakmice.

Domaćin je bolje otvorio. Uostalom, došli su u vodstvo već u petoj minuti. Strijelac Antonio Marin. Dinamov napadač na posudbi u Šibeniku je iskoristio pomalo amatersku reakciju gostujuće obrane i lako poentirao za 1:0 Pogodak pronađite OVDJE.

Lokomotiva je zaigrala bolje čim su primili pogodak. Prvo je Dabro pucao nakon greške Jakoliša, ali srećom po Šibenik, Rogić brani. Minutu kasnije Kulenović dodaje Pivariću koji propušta šansu za izjednačenjem.

Oba tima su privremeno pokušavala doći do gola, premda su Lokosi diktirali tempo. Njihova inicijativa je nagrađena jedanaestercem u 25. minuti. Premda je VAR soba pregledavala Perićev prekršaj nad Pivarićem u šesnaestercu, ipak je na kraju dosuđen penal. Dabro je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio. Pogodak pronađite OVDJE.

Tempo je nakon izjednačenja malo stao, čini se da bi oba tima relativno zadovoljna otišla doma uz remiu. Opet su Lokosi bili nešto aktivniji prema naprijed, Rogić je u 30. minuti spasio svoju momčad novog pogotka, neprecizan je bio Kulenović.

To je manje više bilo to od akcije u prvom poluvremenu. Kako smo i najavili jutros, Šibenik i Lokomotiva protivnici su “po mjeri” što su usotalom i dokazali u prvih 45 minuta utakmice.

U drugoj polovici susreta smo ispratili ping pong napucavanje dvaju ekipa.. Malo su prijetili jedni, malo drugi. Prvi je zapucao Dabro već u 48. Minuti nakon pogreške Mine, no Rogić sigurno brani. Pet minuta kasnije, prvi prodor Marina Jakoliša. Puca s otprilike 11 metara, Nevistić brani. Probao je i Kulenović. Rogić brani, šalje u korner. A onda, najveća šansa za Šibenik.

Delić je pronašao prostora otprilike 20 metara od gola, opalio i pogodoio vratnicu. Doduše, pomogao mu je i Nevistić. Kasnije je Torres pokupio odbijanac i zabio, ali je bio u očitom zaleđu. Zadnja velika šansa središnjeg djela susreta stigla je u 65. minuti. Opet je sve zakuhao Marin Jakoliš, no ovog puta njegovu loptu s gol crte skida Mersinaj.

I baš kad se činilo da će veliki broj šansi ostati neiskorišten, Jakoliš je odlučio povući loptu za sobom, pronaći Marina kojem jedan gol nije bio dosta, i sada je 2:1. Šubićevac u deliriju, Šibenik je na korak od pobjede protiv gostiju iz Zagreba. Pogodak pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice je Lokomotiva nastavila s pritiskom, ali do gola nisu došli. Najveću prilika za goste je stigla u sudačkoj nadoknadi, no Rogić se dobro ispružio i zaustavio udarac. Probao je i Đira škaricama efektno izjednačiti, no lopta je otišla pokraj gola.

Zaslužena pobjeda Šibenika.

REZLTATI OSTALIH UTAKMICA 9.KOLA

Hrvatski dragovoljac - Rijeka 2:2

Slaven Belupo - Istra 1961 1:1

Šibenik - Lokomotiva

Osijek - Gorica




Tagovi

NK ŠibenikNK LokomotivaAntonio MarinMarin Jakoliš

Ostale Vijesti