Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Ante Erceg pogodio za povijesni trobod Puljana, Rijeka ispraćena s terena salvama zvižduka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 16:50

Prva utakmica subotnjeg programa 15. kola HNL-a pripala gostima

Istra 1961 slavi prvu pobjedu u Rijeci u hrvatskim nogometnim prvenstvima, pogodak Ante Ercega, najboljeg strijelca Zeleno-žutih, iz 63. minute bio je dovoljan da tri boda kroz Učku odu za Pulu. Učvrstila se Istra 1961 ovim trijumfom na šestome mjestu (uz odgođeni domaći dvoboj s Dinamom), a Rijeka je ostala deveta nakon 15 kola. Salvama zvižduka je gotovo 4000 pristalica domaćih ispratilo s travnjaka svoje ljubimce nakon prikazanog protiv zrelije i organiziranije momčadi gostiju.

Gonzalo Garcia prilagodio se formaciji Sersea Cosmija u španjolsko-talijanskoj trenerskoj taktičkoj bitci. Transformirali su se Puljani u 3-5-2, koji igra i Rijeka, tako da su na svakom dijelu terena brojčano bili izjednačeni, pa tko koga…

Počelo je žustro, a Dario Bel je već u trećoj minuti kad je požutio Prince Ampem dao do znanja kakav će biti kriterij. Ali nisu se igrači dali smesti, do 36. minute već je bilo 3-2 u javnim opomenama za domaće, a Damjanu Pavloviću to je bila treća pa će propustiti gostovanje u Varaždinu u sljedećem kolu.

Prilika nije bilo, samo dalekometni pokušaji i pokoji prekid. Tek u 42. minuti prvi udarac unutar okvira vratiju, Ante Erceg, ali ravno u Labrovića. U 45. minuti, pak, Riječani su napokon u kaznenom prostoru suparnika, ali Friganov pokušaj je blokiran.

U drugo poluvrijeme domaći su ušli s Ivanom Smolčićem umjesto Antona Krešića, stoper za stopera. Krenulo se obostrano žustrije, no ponovno se Rijeka više mučila, Istra bila opasnija. I nakon nekoliko opansih situacija te jedne Ercegove prigode koju je obranio Labrović, a pomoćni sudac digao zastavicu, u 63. minuti Puljani su sve izveli kako treba, izigrali domaću obranu u nekoliko poteza, Luka Hujber je izbacio Antu Ercega na desnoj strani, ovaj zaobišao Nediljka Labrovića te pogodio bliži kut. Šesti je to pogodak ove sezone Ante Ercega, njegov 48. u HNL-u.

Cosmi je ubrzo napravio dvostruku zamjenu, Mario Vrančić umjesto Damjana Pavlovića te Jorge Obregon umjesto Matije Frigana, dakle nakon obrambenog, osvježenje u veznom redu i napadu.

U 72. minuti Obregon je nakon prekida pucao glavom, pokraj vratiju. Mučili su se domaći, pa je u 79. minuti Cosmi uveo drugog klasičnog napadača, Marca Djuričina umjesto vezista Lindona Selahija.

Gonzalo Garcia je prvu zamjenu napravio tek u 81. minuti, ljevonogi Blaž Lauš umjesto Frane Mlinara.

I u 83. minuti najveća prilika za Rijeku, Haris Vučkić pucao je glavom u kut nakon pravodobne lopte Marija Vrančića, ali Lovro Majkić mačjim je refleksom obranio prvi udarac u svoja vrata. Uskoro je i Obregon imao priliku, ali je neprecizno pucao, ali i preslabo, stigli bi braniči Zeleno-žutih loptu prije gol-crte.

Bile su još dvije gužve u kaznenom prostoru gostiju, ali bez potrebe za Majkićevom intervencijom.

U sljedećem kolu Rijeka gostuje u Varaždinu, a Istra 1961 dočekuje Goricu.

RIJEKA - ISTRA 1961 0:1

Poluvrijeme: 0:0

Stadion: Rujevica. Gledatelja: 3755.

Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Zagreb) i Anto Marić (Zagreb). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Luka Pušić (Zagreb).

Strijelac: 0:1 Erceg (63., Hujber)

Žuti kartoni: Ampem, Selahi, D. Pavlović, Hodža; Perković, Hujber, Marušić, Erceg, Boultam

Crveni kartoni: -

Rijeka (3-5-2): Labrović – Krešić (od 46. Smolčić), M. Pavlović, Vukčević – Grgić, Selahi (od 79. Djuričin), D. Pavlović (od 68. Vrančić), Hodža, Ampem – Vučkić, Frigan (od 68. Obregon). Trener: Serse Cosmi

Istra 1961 (3-5-2): Majkić – Marešić, Galilea, Perković – Hujber (od 86. Marin), Mlinar (od 81. Lauš), Petrusenko, Caseres – Boultam (od 90+4.Bakrar), Erceg (od 90+4. Rovis). Trener: Gonzalo Garcia


 


Tagovi

HNK RijekaIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaRujevicaAnte ErcegSerse CosmiGonzalo Garcia

Ostale Vijesti