Ante Ćorić pred potpisom za prošlogodišnjeg prvaka Grčke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:05

Kad mu završi posudba u Almeriji, Ćorić se u Rim može vratiti samo ako tamo presjeda na avion za Grčku.

Bivši U-21 reprezentativac i nesuđena desetka Dinama prije dvije je godine napustila Maksimir. Roma je za njega izdvojila šest milijuna eura, tadašnji sportski direktor Monchi netko je tko je odavno dokazao kako zna prepoznati mladog i talentiranog igrača, ali iako su svi znali kako neće odmah dobiti priliku postati standardni prvotimac kluba kao što je Roma samo na temelju onoga što je pokazao u dresu Dinama, dojam je da je od te uloge nakon dvije godine provedene u klubu još nekoliko koraka dalji.

Ćorić, koji je prema svojim igračkim karakteristikama klasična desetka, prošlu je sezonu proveo na posudbi u španjolskom drugoligašu Almeriji. Svi su vjerovali kako je to izvrstan potez u njegovoj karijeri – Ante je napravio jedan korak unazad kako bi na kraju sezone mogao napraviti dva unaprijed. Pogađate, to se ipak nije dogodilo.

Njegova momčad sezonu je okončala na četvrtom mjestu, sada kroz doigravanje traže svoju put prema La Ligi, ali uspjeli oni u svojoj misiji ili ne, 23-godišnji veznjak dogodine neće ostati član kluba.

Svega 18 utakmica i tri asistencije (bez pogodaka) nisu zadovoljile čelnike Almerije koji su za njegovu jednogodišnju posudbu Romi uplatili iznos od 400 tisuća eura, a iako se još uvijek nije vratio u Rim, već sada se u talijanskim i grčkim medijima spominje ime kluba koji bi ga volio dogodine imati u svojoj svlačionici.

Radi se o PAOK-u, kultnom grčkom klubu koji je prošlu sezonu završio na prvom mjestu, dok ove sezone nisu uspjeli obraniti titulu prvaka te su sezonu okončali na drugom mjestu iza Olympiacosa.

PAOK na mjestu ofenzivnog veznjaka u svojoj momčadi trenutno ima Diega Bisewara i Dimitriosa Pekasa, a Ćorić bi u svojoj novoj momčadi imao društvo u vidu ponajboljeg veznjaka grčke lige, Josipa Mišića, koji je nakon svega godinu i pol dana provedenih u klubu izabran u najbolju momčad desetljeća PAOK-a.

Iako strani mediji ne navode bi li se u ovom slučaju radilo o transferu ili pak posudbi s mogućnošću otkupa, jedno je sigurno - Ćorić se sigurno neće zadržati u Romi ovog ljeta.

 

 

(foto: ALESSANDRO BIANCHI - Action Images)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiPAOKAnte Ćorić

Ostale Vijesti