Freshfocus/ Claudio Thoma
Freshfocus/ Claudio Thoma

Ante Ćorić: "Mourinho me stavio na popis igrača na koje ne računa, a u Dinamu bih, da sam mogao, ostao doživotno"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 08:13

Jedan od najvećih talenta hrvatskog nogometa na novom je početku karijere.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da Ante Ćorić ima 'tek' 25 godina, a u javnosti se stekao dojam da je njegova karijera već gotova. Za prvu momčad Dinama debitirao je prije osam godina, sa 17, bio je najveći talent hrvatskog nogometa, a onda je ostvario transfer u slavnu Romu.

Međutim, u Vječnom gradu nikada nije dobio priliku, svega 30 minuta u natjecateljskim utakmicama. Probao je na posudbama u Almeriji, nizozemskom Venlu i slovenskoj Olimpiji, no imao je konstantnih problema s ozljedama. Sve do prošle sezone koju je odradio na posudbi u FC Zurichu i pomogao klubu osvojiti prvi naslov prvaka nakon 13 godina suše.

Sada je u Zagrebu, a u iščekivanju vlastitog vjenčanja dao je intervju za Sportske novosti.

"Radim s Vlatkom Vučetićem, trenerom koji trenira i Luku Modrića. Jako sam zadovoljan, naporno treniram svaki dan. Ne mogu vjerovati što Modrić radi s 37. godina, nadam se da ću ja igrati barem do 35.", rekao je Ćorić, a onda se osvrnuo na svoj status u Romi.

"U Romi me nemaju u planu, nisam na popisu igrača na koje računa Jose Mourinho, ali klub me ne želi nikome dati besplatno. Imam nekoliko ponuda, želi me i Zurich, ali je za njih to za sada preveliki financijski zalogaj. Ja samo treniram, drago mi je da su ozljede iza mene i da sam zdrav. Prošla sezona je bila prva nakon odlaska iz Dinama da sam je odradio u kontinuitetu. Ukupno 23 utakmice, to je za mene velika stvar".

Kada je 2018. stigao u redove Giallorossa, od njega se očekivalo puno. Dobio je priliku na pripremama, ne i u natjecateljskim utakmicama.

"S Romom sam otišao na pripreme u Ameriku i po mišljenju svih odradio ih odlično, nahvalio me i Francesco Totti, bio sam, tvrdili su, među tri najbolja igrača. I onda krene sezona, a ja na tribini. Nisam u Romi dobio priliku, da pokažem vrijedim li ili ne. Za Romu sam ukupno upisao pola sata. Kada sam htio na posudbu, Monchi mi je rekao da budem strpljiv i da ću dobiti šansu. Ali nisam, tako da sam otišao u Almeriju u kojoj su krenule ozljede".

Slično se, tvrdi Ćorić, dogodilo i na njegovoj drugoj posudbi u Olimpiji. Nakon što je nanizao nekoliko utakmica u kontinuitetu čak dva puta je trgao kolateralni ligament te je izvan nogometa bio više od osam mjeseci. Ipak, prošlu sezonu odradio je bez ozljeda, što ga je vratilo u 'život'.

"Ne bih imao ništa protiv ostanka u Zurichu, međutim, pita se Romu, još sam uvijek njezin igrač. Teško je očekivati da će me Mourinho, koji me nikada nije vidio na treningu, kamo li na utakmici dati šansu i staviti na popis igrača na koje računa. Još je Roma odradila uspješnu sezonu, osvojila Konferencijsku ligu. Nema razloga da me vrate u momčad. No, Roma je na meni za sada izgubila oko 25 milijuna eura i žele vratiti barem dio tog novca. Tako da još uvijek čekam i nadam se da ću uskoro pronaći klub".

Je li na početku karijere, kao jedan od najperspektivnijih igrača Dinama, očekivao ovakav rasplet iste?

"Nisam ovako zamišljao svoj nogometni put. I ja sam radio neke pogreške, no tada je bilo i velikih pritisaka na mene da moram otići. O meni su se počele pisati neke priče koje nisu bile točne. Da je sve bilo normalno, potpisao bih doživotni ugovor s Dinamom, sigurno bih ostao još neko vrijeme u Maksimiru", a onda je spomenuo svoju mogućnost povratka u Dinamo:

"Naravno da bih se volio vratiti, vezan sam uz Dinamo. Kada imam vremena idem i na utakmice, čujem se s mnogim suigračima iz svoje generacije", rekao je Ćorić i za kraj napomenuo kako je treninzno na novom početku, da želi zdravlje i period bez ozljeda.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Ante ĆorićRoma

Ostale Vijesti