Anderlecht na Maksimiru s izmiješanim sastavom, klub časti navijače (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.12.18. | 08:55

Utakmica za prestiž (i pola milijuna eura).

U Zagrebu će se u četvrtak odigrati utakmica za prestiž. Dinamo je siguran prvi, a Anderlecht pobjedom može na treće mjesto koje mu, osim financijske zarade od pola milijuna eura, ne znači previše.

No, dok će Bjelica u dvoboj krenuti s najjačim sastavom, kako bi s novom pobjedom dignuo samopouzdanje momčadi pred derbi s Hajdukom, i trijumfalno završio sjajnu 2018., trener gostiju Hein Vanhaezebrouck u dvoboj bi trebao ući s polovičnim sastavom.

> Odigraj Dinamo - Anderlecht

Naime, Anderlechtu u prvenstvu, kao ni u Europi, ne ide dobro. U zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima upisali su jednu pobjedu i zabili tek tri gola. U Jupiler ligi zaostaju osam bodova za vodećim Genkom, a do kraja jesenskog dijela sezone imaju dva gostovanja (Cercle Brugge i Mouscron) te dočekuju Waasland-Beveren u posljednjem kolu u 2018.

S obzirom na to da igraju s momčadima iz donjeg doma tablice, u Bruxsellesu godinu žele završiti sa svih devet bodova kako bi se dodatno približili Genku pred božićnu i novogodišnju pauzu.

Stoga, Vanhaezebrouck će u Zagrebu istrčati s polu-rezervnim sastavom. Prema najavama u momčadi neće biti prvog golmana Thomasa Didillona, kao ni prvog napadača Landryja Dimate. U Zagrebu, također, ne bi trebao nastupiti standardni stoperski par James LawrenceOgnjen Vranješ, a za dvoboj neće konkurirati niti ozlijeđeni kapetan Adrien Trebel.

Što se povremenih hrvatskih reprezentativaca tiče, Ivan Santini i Antonio Milić trebali bi se naći u udarnom sastavu Belgijaca. Santini je u sezonu ušao sjajno, sa sedam pogodaka u prva tri prvenstvena kola, no u sljedećih 16 utakmica zabio ih je samo četiri, a u Europi još uvijek čeka na prvijenac.

Milić je pak odigrao 15 utakmica, pretežito na poziciji stopera, no belgijska javnost nije pretjerano oduševljena njegovim ovosezonskim performansama.

Također, prema najavama, vlasnik i predsjednik kluba Marc Coucke počastit će navijače gostujućeg sastava s besplatnim ulaznicama za utakmicu kako bi im se barem donekle iskupio za loše rezultate najtrofejnijeg belgijskog kluba ove sezone.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Ivan SantiniAntonio Milić

Ostale Vijesti