Reuters
Reuters

Ancelotti nakon titule svjetskog prvaka: "Ne napuštam klub dok me ne izbace iz njega"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 07:25

Nagrade za najbolje igrače turnira dobila su dva Realovca i sjajni Al Hilalov Argentinac.

Real Madrid sinoć je u marokandskom Rabatu svladao saudijski Al Hilal s 5:3 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva i stigao do svoje pete titule prvaka svijeta, osme ako u tu brojidbu uključimo i osvojene Interkontinentalne kupove. Iako se prvak Saudijske Arabije i Azije iz 2021. jako dobro držao, čak je Al Hilal zamalo zabio i četvrti pogodak, Madriđani su bili prejaki i stigli do svojeg 95. trofeja u povijesti, 22. u eri Luke Modrića koji je i sinoć predvodio vezni red Los Blancosa.

Međutim, najbolji Realovac na ovom turniru bio je Vinicius Junior koji je dobio i FIFA-inu nagradu za Zlatnu loptu turnira. Vinicius Junior zabio je jučer prvi i peti pogodak Reala na utakmici, a još je pridodao i asistenciju Karimu Bezemi za vodstvo od 3:1. Zabio je prvi i u polufinalnom susretu protiv Al Ahlyja iz Kaira. Uz to Brazilac je bio nepremostiva prepreka za obrane arapskih klubova, iako da je nagradu za najboljeg igrača ponio 'srebrni' Federico Valverde ne bi bilo nezasluženo, budući da je Urugvajac zabio jedan u polufinalu i dva u ključnoj finalnoj utakmici turnira. Brončanu loptu dobio je sjajni Argentinac talijanskog podrijetla iz redova Al Hilala Luciano Vietto koji je u polufinalu zabio krasan gol protiv Flamenga, izborio dva kaznena udarca, a onda je u finalu još zabio dva Real Madridu.

"Valverde nam da je veliku energiju kada je sto posto zdrav, daje nam jako puno. Ove sezone zabio je već 11 golova! Vinicius? Napreduje iz utakmice u utakmicu, kao i cijela momčad. Radi razliku u svakoj utakmici i zabija za nas bitne golove. Pogodio ga je poraz od Mallorce u prvenstvu, tako da je na ovaj turnir došao s velikom željom za pobjedom. Bio je uzbuđen, a to je i pokazao na terenu. Sada će se malo odmoriti prije nego se vrati za prvenstveni susret s Osasunom", rekao je Ancelotti nakon turnira, a onda je odgovorio na glasine da napušta klupu Brazila...

"Ne napuštam klub dok me ne izbace iz njega".

Madriđanima je pripala nagrada i za Fair Play budući da su u dvije utakmice zaradili samo jedan žuti karton (Aurelien Tchouameni u polufinalu).

Nakon ovog trijumfa Real Madrid će ponovno na dres dobiti 'bedž' za osvajača Svjetskog prvenstva kojeg je u peridou od 2016. do 2019. nosio rekordnih 1098 dana u nizu budući da su Madriđani u tom periodu osvojili tri uzastopne Lige prvaka i tri uzastopna Svjetska klupska prvenstva. (nr)



Tagovi

Real MadridAl HilalVinicius JuniorFederico ValverdeSvjetsko klupsko prvenstvoCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti