Alonso s dva pogotka spasio Chelsea od blamaže, Čekićari zakucali Svece

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 18:19

Izvrstan nogometni dan na Otoku.

Prvi su na teren izašli igrači Brightona i Crystal Palacea, a minimalnu pobjedu odnio je gostujući sastav. Strijelac jedinog pogotka bio je Jordan Ayew u 70. minuti.

U prvom poluvremenu, kao i tokom cijelog susreta, puno je opasniji bio domaćin.

Nizale su se prilike za prilikom, a onu najbolju u prvih 45 minuta propustio je iskoristiti Trossard koji je pravovremeno utrčao na ubačaj na drugu stativu, ali njegov pokušaj završio je u vanskom dijelu mreže.

U nastavku utakmice domaćin je nastavio s pritiskom, ali većih prilka nije bilo. Valja istaknuti pokušaj Dunka nakon kornera, ali iako je lopta išla u okvir gola te ju španjolski vratar na golu gostiju ne bi ukrotio, pojavio se napadač Maupay koji se loše postavio te praktički zaustavio svojeg kapetana u pokušaju da zabije pogodak.

Pogodak vrijedan tri boda vidjeli smo u 70. minuti. Praktički niotkud Benteke je povukao kontu, lijepom dubinskom loptom uposlio Ayewa koji je siguran  - 0:1

Do kraja utakmice gosti su mogli dodatno povećati svoju prednost, ali je Zaha u sudačkoj nadoknadi s dva metra promašio „nemoguće“ te pogodio stativu.

Ovom pobjedom Crytal Palace je sada došao do 12. mjesta, dok je Brighton i dalje na 15. mjestu.

Od ostalih utakmica valja istaknuti remi Bournemoutha i Chelsea (2:2). Dvostruki strijelac kod gostiju bio je Marcos Alonso (33', 85'), dok su za do 53. minuti Bournemouth se vraća. Fraser je izveo udarac iz kuta, lopta ide na peterac gdje je najviši Lerma i domaćin se vraća u igru – 1:1

Svega tri minute nakon izjednačenja, domaći sastav stiže do potpunog preokreta. Bila je to školska kontra domaćina, lopta je došla na desnu stranu gdje je Stacey, on prizemnom loptom pronalazi usamljenog Kinga na drugoj vratnici kojem nije bilo teško poentirati – 2:1

Utakmica se malo po malo bližila svome kraju, domaći navijači nadali su se velikoj pobjedi protiv Chelsea, ali Marcos Alonso je imao drugačije planove. Igrala se 85, minuta, Pedro je s 15-ak metara uputio silovit udarac, vratar domaćina samo kratko odbija, a na toj lopti najbrži je Alonso koji ponovno zabija i spašava Plavce od poraza – 2:2

Do kraja utakmice pogodaka više nije bilo, a na ovaj način Bournemouth i Chelsea zadržali su svoju 17., odnosno 4. poziciju u engleskom prvenstvu.

Dodajemo još kako su Čekićari na domaćem terenu svladali Southampton rezultatom 3:1 (Bowen 15', Haller 40', Antonio 54' / Obafemi 31'), dok su Newcastle i Burnley na St. James Parku odigrali utakmicu bez pogodaka.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marcos Alonso

Ostale Vijesti