REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Allegri traži utjehu u Coppi, Inzaghi spašava posao: “Najveća opasnost dolazi nam od nas samih” (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 12:40

Večeras u 21 sat u Torinu prva utakmica prvog polufinalnog para Kupa Italije

Može li Kup biti utjeha klubovima poput Juvenrtusa ili Intera? Prvak Italije će ove sezone po svemu sudeći postati Napoli (samo da se oporavi Osimneh i neće više biti problema), ali finale prije finala Coppa Italije susret je Juventusa i Intera (igra se na dvije utakmice). Drugi polufinalni par glasi Cremonese (izbacio Napoli!) – Fiorentina.

Večeras (21 sat) u Torinu, dakle, Stara dama i Nerazzurri sučelit će se treći put ove sezone, otprilike dva tjedna nakon prvenstvenog sraza na San Siru kojeg su Bianconeri dobili 1:0 pogotkom Filipa Kostića. U međuvremenu, Juve je minimalno na svom stadionu svladao Veronu (Kean), a Inter također na svom stadionu također minimalno izgubio od Fiorentine, te je u nizu četiri utakmice bez pobjede, tri poraza u Seriji A, ali remijem (0:0) vrijednim četvrtfinala Lige prvaka u Portu.

Jedini poraz Bijelo-crnih od kraja siječnja je u Rimu protiv Rome prije mjesec dana (pogađate, 0:1), a računamo li i Europsku ligu, imaju osam pobjeda u zadnjih devet utakmica. Na putu do polufinala eliminirali su Monzu i Lazio, ali sad im slijedi izazov protiv branitelja naslova s kojima su se lani susreli tek u finalu.

“Trenutno, opasnost broj jedan dolazi od nas samih s obzirom na sve komplimente koje primamo. Mora vladati ravnoteža, posebno u svlačionici. Mrzim one koji se zanesu lakim entuzijazmom ili padnu u depresiju. Nikakav rezultat nas ne smije pomaknuti mentalno, bilo pozitivan ili negativan. Ovo će uvijek biti Juve - Inter, sjajna utakmica. Pokušat ćemo stvoriti uvjete za plasman u finale. Ali moramo ispraviti naše antene. Susrećemo se s tehnički i fizički jakom momčadi koja dolazi iz nekoliko poraza. Morat ćemo biti još oprezniji", upozorava trener Juventusa Massimiliano Allegri. Rekao je koju i o suparniku:

"Simone Inzaghi radi odličan posao u Interu, osvojio je i kupove s Lazijem… Bez obzira na trenutne rezultate, Nerazzurri su jaka momčad. Imaju četiri vrhunska napadača poput Lukakua, Džeke, Lautara i Corree. Sve je opasnije susretati se s njima u dedbijima. Ne, nema nokauta: ovaj put nije prvenstvo, nego Kup, tek prva utakmica."

S druge, pak, strane, Nerazzurri su ove sezone već na 10 poraza u Seriji A, prvi put nakon šest godina izgubili su tri kola zaredom. U prvenstvu su trenutno četvrti s istim brojem bodova kao i petoplasirana Roma, dva manje ima Atalanta, a Juventus čak i s kaznom od 15 bodova ima samo šest bodova manje 10 kola prije kraja. Inter ove sezone neće biti prvak, ali osim talijanskog Kupa može podići i ‘klempavi’ trofej Lige prvaka, suparnik u četvrtfinalu mu je Benfica, a pobjednik tog dvoboja ide u polufinalu na boljeg iz nadmetanja Milana i Napolija.

Simone Inzaghi nije održao konferenciju za medije, nije čak govorio ni za klupsku mrežnu stranicu ni ostale digitalne kanale Nerazzurra. Prema La Gazzetti dello Sport, trener Intera želi da nakon tri poraza zaredom govore igrači; na terenu! Pred njim su tri utakmice kojima spašava posao: Juve, Salernitana, Benfica…

Što se igračkog kadra tiče, oba trenera na vrata će postaviti pričuve, kako je to običaj u Kupu, pa će za Juve braniti Mattia Perin, a za Inter Samir Handanović, a Szczęsny odnosno Onana bit će na klupama. Što se tiče domaćina, Rabiotu i Paredesu istekle su suspenzije, Bonucci i Pogba su još ‘out’, ali na klupi će biti Federico Chiesa. Nakon što su napad protiv Verone predvodili Milik i Kean, sad je vrijeme za Vlahovića i Di Mariju

U Interu, Barreneschea i Miretti će na klupu, Škriniar je još izvan stroja, kao Çalhanoğlu, ali neće umjesto Turčina ponovno igrati Marcelo Brozović, nego će priliku na ‘šestici’, ako je vjerovati najbolje upućenoj La Gazzetti dello Sport, dobiti mladi Albanac Kristjan Asllani. Na bokovima Bellanova i Dimarco, u napadu Džeko i Lautaro Martinez. Romelu Lukaku joker s klupe.

Utakmicu sudi Davide Massa (Imperia), VAR je Aleandro Di Paolo (Avezzano).

Moguće postave

Juventus (3-5-1-1):

Trener: Massimiliano Allegri

Inter (3-5-2):

Trener: Simone Inzaghi

 



Tagovi

Coppa ItaliaJuventusInterDerby d'ItaliaMassimiliano AllegriSimone Inzaghi

Ostale Vijesti