Allegri: Ne mogu obećati da će igrati Mandžukić ili Pjaca, ali Higuain će startati

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 20:00

Juve nije trenirao na Maksimiru, igrači torinskog kluba samo su prošetali travnjakom, a na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice pojavili su se trener Allegri i branič Chiellini...

Juventus je stigao u Zagreb. Talijanski prvak nije želio trenirati u Maksimiru, Allegrijevi igrači samo su se dan prije utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Dinama prošetali maksimirskim travnjakom.

Na konferenciju za novinare stigli su trener Massimiliano Allegri i Giorgio Chiellini. Juventusov šef stručnog stožera hvalio je Marka Pjacu.

"Jako sam zadovoljan zbog njegovog napretka, siguran sam da će u budućnosti postati važan igrač Juventusa", poručio je Massimiliano Allegri, dok je Giorgio Chiellini na to pitanje sa smješkom nadodao:

"Complimenti, complimenti!"

Trener Stare dame od svojih igrača traži maksimalan angažman u susretu protiv Dinama.

"Za sada želimo učiniti sve da osvojimo tri boda, razmišljamo samo o utakmici. Ne razmišljamo o osvajanju šest bodova protiv Dinama, sada nas zanima samo sutrašnji dvoboj. Utakmicu će početi oni igrači koji su u najboljoj formi, ne mogu sada reći hoće li od prve minute krenuti Mandžukić ili Pjaca. Mi svaka 2-3 dana imamo utakmicu, trebamo biti odmorni, pažljivi i koncentrirani. I ne dopustiti nekakvo iznenađenje u Maksimiru. Ali, trebamo i pametno rotirati igrače", kazao je Allegri i najavio Higuaina u prvoj postavi.

"Higuain će igrati sutra, mi se kao momčad moramo naviknuti na njega. Ali, i on na nas. Higuain ima potpuno različite karakteristike od Mandžukića, nama su obojica vrlo korisni. Ako netko misli da Juventus u svim utakmicama ove sezone mora pobijediti 3:0, onda taj živi u iluzijama. U Italiji smo u šest utakmica osvojili 15 bodova. Moramo biti čvrsto na zemlji, moramo se truditi, davati svoj maksimum."

Giorgio Chiellini hvalio je Dinamovu momčad.

"Znamo da je Dinamo talentirana i tehnički potkovana momčad, pa i da je Liga prvaka vrlo teško natjecanje. Dinamo će igrati visokim ritmom, pokušati nas iznenaditi na svom terenu, ali smo svjesni svoje snage i došli smo u Zagreb po pobjedu. U zadnje vrijeme smo odigrali puno utakmica, ali vjerujem da nismo umorni, pa i da možemo prije reprezentativne stanke pružiti još poneku dobru predstavu. I da ćemo u Zagrebu biti na visini ovog natjecanja. Trebao igrati atraktivno, ali i tražiti rezultat."

Koliko vam bodova treba za osvajanje skupine?

"Ova skupina je vrlo kvalitetna, to su sve dobre momčadi. Sevilla i Lyon su vrlo neugodne ekipe, pa mi je teško reći koliko nam bodova treba za osvajanje skupine. Ali, znamo da nakon remija protiv Seville moramo pobijediti Dinamo", zaključio je Chiellini.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Giorgio ChielliniDinamo ZagrebJuventusMassimiliano Allegri

Ostale Vijesti