All I want for Christmas is you: Evo kako će Conte potrošiti božićnicu dobivenu prodajom Oscara

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.12.16. | 11:44

Neočekivano bogatstvo koje će Conte i Chelsea dobiti za svoju donedavnu rezervu otvaraju svu silu mogućnosti za nova pojačanja!

Iako vjerujemo da ovih dana u Chelseaju još uvijek provjeravaju kalendar, kako bi se uvjerili da pred njima nije prvi aprila već prvi siječnja, transfer Oscara u kineski Shanghai SIPG pitanje je dana. Nevjerojatnih 54 milijuna eura, koliko se spominje da iznosi cifra za rezervu Conteove ekipe omogućuje Talijanu da preko noći uloži dodatna sredstva na učvršćivanje momčadi koja se profilirala kao glavni pretendent na naslov prvaka Engleske.

Conte još na lageru ima 62 milijuna funti koliko nije potrošio iz fonda ovog ljeta, nakon što je dobio odbijenice od nekoliko igrača koje je žarko želio vidjeti u svojim redovima. Ni jedanaest pobjeda u nizu Contea nisu uvjerile da u potpunosti ima momčad po svom nahođenju, stoga se očekuje da će dovesti još pokoje ime koje bi mu omogućilo da svoj 3-4-3 sustav dovede do savršenstva.

Ponajprije se to odnosi na zadnju liniju, gdje se pokazalo koliko mu je vrijedio povratak Davida Luiza iz PSG-a ovog ljeta. Ipak, Conte uz njega nema adekvatan kadar koji mu može ispratiti visoke zahtjeve takvog sustava igre. Cahill, Terry, Ivanović, Zouma; niti jedno od tih imena nema kapacitet za kvalitetno ispratiti igru s trojicom iza, stoga nije ni čudo da je ovog ljeta Conte očajnički htio dovesti starog miljenika Bonuccija i Milanovog Romagnolija. Uz njih, Chelsea je dobio odbijenicu i za Napolijevog Koulibalyja, stoga će morati pronaći nova imena koja bi adekvatno ispunila njegove zamisli. Tu su na vrhu liste Romin Antonio Rudiger, kao i Southamptonov Virgil van Dijk. Uz njih, na piku su iz domaćeg bazena i Burnleyjev Michael Keane te Middlesbroughov Ben Gibson kao B opcije.

Chelsea također traži i dodatno profilirano box-to-box ime u veznom redu, koje bi moglo sudjelovati u rotaciji s N'Golo Kanteom te Nemanjom Matićem. Iako je Fabregas u posljednje vrijeme korišten na toj poziciji, Conte bi rado u svojim redovima vidio Nainggolana, kojeg je pokušao dovesti ovog ljeta. Međutim, Conte je razradio transfer strategiju na tom polju: Marco Verratti, ponajbolji mladi igrač na toj poziciji na svijetu je sam izjavio kako ga mami pomisao na ponovnu suradnju s bivšim izbornikom, a njegova cijena čak nije toliko basnoslovna – spominje se iznos od 32 milijuna eura. Ipak, ukoliko PSG zakapari usluge mladog Talijana, Chelsea će krenuti na realnije opcije, poput Sevillinog Stevena N'Zonzija, Interovog Geoffreya Kondogbiu te Zenitovog Alexa Witsela, koji će gotovo sigurno napustiti Zenit u nekom od dva naredna transfer roka. Ako ostane prostora, Chelsea navodno planira investiciju u jedno golemo pojačanje svjetskog ranga, poput Griezmanna ili Alexisa Sancheza, ali to je sve u domeni špekulacija. Jedan stoper vješt s loptom i jedan box-to-box veznjak su sve što Conte traži pod svojom jelkom.

Što se odlazaka tiče, izgleda da će ove zime klub napustiti samo Oscar, makar je i Cesc Fabregas nezadovoljan minutažom, unatoč revitalizaciji Španjolca u posljednje vrijeme. Ipak, Španjolac će jedino razmotriti odlazak u neku novu elitnu sredinu, stoga je teško očekivati da će se prebaciti do ljeta, kada će klub napustiti i veterani Terry te Ivanović.

Bilo kako bilo, očekuje nas zanimljiva blagdanska kupovina Antonija Contea.

Pretendenti na naslov na popularni Boxing day očekuju Bournemouth. Kvota da će Chelsea na Stamford Bridgeu nastaviti niz na štetu Eddieja Howea i njegove momčadi je 1.40, a ostale tipove na utakmicu možete pogledati OVDJE.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Antonio ConteOscar

Ostale Vijesti