Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Alispahić bi mogao po četvrti put na Šubićevac

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 18:17

Šibenski zet na pragu povratka

Šibenik se prošle sezone vratio u HNL nakon devet godina izbivanja i plivanja između druge i treće lige te povremenih bljeskova prema povratku u viši rang. Ove sezone su uz podršku kolumbijskih vlasnika uspjeli osigurati opstanak u 1. HNL i sada kreću u slaganje nove momčadi.

Klub su već napustili veznjak Marko Bulat koji je prodan u Dinamo, a prema Rijeci su otišli vratar Nediljko Labrović i krilni napadač Prince Ampem. Emir Sahiti se vratio na Poljud nakon posudbe, a klub bi mogao napustiti i Deni Jurić.

Tako bi nakon jedne sezone ostali bez kostura momčadi, stoga uprava mora reagirati brzo.

Prema pisanju BiH medija, izgledno je jedno iskusno pojačanje na Šubićevcu. Šibenski zet Mehmed Alispahić mogao bi se po četvrti put vratiti u Šibenik.

Veznjak je digao sidro s Grbavice i napustio Željezničar s još nekoliko igrača nakon loše sezone sarajevskog kluba.

Prvi put je u Šibenik stigao iz rodnog Bugojna na ljeto 2008. godine kada je napast za protivničke obrane bila bugojanska veza Alispahić-Zec. S napadačem Erminom Zecom činio je tad uspješan tandem, a to je zaintrigiralo čelnike Dinama koji su ga 2011. doveli na Maksimir. U Dinamu nije igrao ključniju ulogu pa je nakon dvije sezone otišao na sjever Jadrana u Rijeku.

Nakon dvije sezone na Kantridi prešao je u Sarajevo iz kojeg je uslijedio prvi povratak u drugoligaški Šibenik. Ta avantura u Šibeniku trajala je malo manje od godinu dana jer se odlučio okušati u katarskom Al-Ahliju. Ipak, boravak u Kataru je trajao još kraće pa se nakon sedam mjeseci vratio i treći put u Šibenik koji je tad igrao 2. HNL.

Iz Šibenika je otišao sezonu prije ulaska u 1. HNL prema rodnoj BiH gdje je prvo igrao za Slobodu Tuzlu, a onda i Željezničar kojeg je sad napustio. Sad bi mogao postati prvo pojačanje novom treneru Mariju Rosasu koji bi klupu trebao preuzeti od subote.


Tagovi

NK ŠibenikMehmed AlispahićHNL

Ostale Vijesti