Gtres/PIXSELL
Gtres/PIXSELL

Alen Halilović pregovara s Rijekom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 14:05

Prema neslužbenim informacijama, Halilovića je htio i Hajduk, ali izgleda kako je dolazak u Rijeku zasad puno realnija opcija.

„Tiha voda brege dere“, stara je poslovica koja nam prva pada na pamet ovih dana kad je u pitanju NK Rijeka. Nakon što su predstavili Mateja Mitrovića koji će bez imalo sumnje biti veliko pojačanje za klub u nadolazećim sezonama, najnovije informacije govore kako je Rijeka veoma blizu toga da postigne dogovor s Alenom Halilovićem!

Nije to neka nova priča. Alen Halilović i Rijeka su u kontaktu su još od studenog 2020. godine. Priča je sljedeća – Rijeka je praktički sve dogovorila s bivšim reprezentativcem, ugovor je bio na stolu, stisnule su se ruke, ali Alen je tada zamolio da se pričeka još nekoliko dana s potpisom budući da je imao usmenu potvrdu kako će engleski klub do određenog datuma poslati ponudu. Da su zakasnili minutu, Halilović bi već tada prešao u Rijeku, ali Englezi poslali ponudu na vrijeme pa je tako nekadašnji hrvatski reprezentativac umjesto HNL-a otišao put Championshipa, u Birmingham.

Budući da je sve bilo korektno s obje strane te da se cijelo vrijeme pregovaralo 'bez fige u džepu', kontakti su se nastavili. Pratila je Rijeka Halilovića, baš kao što je on pratio Rijeku. Iako mu se tada taj potez, povratka u HNL, nije činio najsretnijim rješenjem, Alen Halilović sad je shvatio kako bi baš to sad bilo najbolje da ponovno 'oživi' karijeru. Jer, nije da on više nema što za dati, tek mu je 26 godina, a kako čujemo iz provjerenih izvora, motiva mu ne nedostaje.

Kod njega je uvijek bila problem 'glava', ali ona je – na mjestu. Nije poletio, nije potonuo, svjestan je svoje trenutne situacije te zna da bi mu dolazak u Rijeku mogao biti od velike koristi. Doduše, do njega je, jer ako hoće – on može sve. Apsolutno sve.

Svi znaju modus opeandi Rijeke i igrače koje na Rujevici ciljaju. Toliko je igrača revitaliziralo svoje karijere na Kvarneru da ih je gotovo nemoguće sve nabrojati, a od toga na kraju profitiraju svi uključeni u posao. Rijeka ne daje 'bijesne' ugovore, ali daje – priliku. A prilika je Halilović sada potrebnija no ikada…

Pregovori su u ozbiljnoj fazi, a svi oni koji od ljeta do ljeta kao papagaji ponavljaju kako se 'Rijeka raspada' ovih će dana biti veoma tihi. Pavlović, Vrančić, Mitrović, sada i Halilović… Ako pitate navijače Rijeke, samo neka se njihov klub nastavit tako 'raspadati'.

No, treba malo usporiti, jer Alen Halilović još uvijek nije u Rijeci. Ni Kranjskoj Gori. On je, baš kao što je to bio slučaj kad je otišao u Birmigham, pričekao malo s prihvaćanjem ponude jer čeka da vidi razvoj situacije s jednim španjolskim klubom koji bi ga također rado vidio u svojim redovima. Zasad je na snazi stanje pripravnosti, svi čekaju kao zapete puške, a dok čekaju, nadaju se pozitivnom ishodu.

Neslužbeno doznajemo kako je Alen Halilović ovog ljeta navodno odradio rundu pregovora i s Hajdukom. I to je bilo sve samo ne 'nešto usputno'. Halilović je bio 'korak do', ali je onda sve u posljednji tren propalo. Kako i zašto, ne zna se, ali simpatizere Rijeke to ionako ni najmanje ne zanima. Dok se drugi bave njima, oni se bave sobom. I tu leži ključ svih silnih klupskih uspjeha unazad 10 godina o kojima su drugi (izuzev Dinama) mogli samo sanjati.

Ne preostaje ništa drugo nego sjesti i čekati. Nadaju se na Rujevici, odnosno Kranjskoj Gori, kako je Halilović shvatio da je Rijeka za njega u ovom trenutku najbolja moguća opcija. Priliku će dobiti, pritisak neće biti veliki, očekivanja navijača neće biti nerealna. Moći će biti fokusiran samo na nogometni teren i na svoje izvedbe, a to mu u ovom trenutku najviše treba. A usput, moći svima koji su ga unaprijed prekrižili začepi usta, a to je nešto što bi, sigurni smo, najviše od svega volio napraviti.

Alen Halilovć u dresu Rijeke? Zvuči zanimljivo, a k tome je i veoma realno… Čekamo, drugo zasad ni ne možemo.


Tagovi

Alen HalilovićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti