Albanski „orao“ opet leti: Mustafiju prijeti drastična kazna (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.09.18. | 16:23

FA ne dozvoljava korištenje političkih simbola na utakmicama.

U prvoj i odličnoj utakmici današnjeg programa engleske Premierlige Arsenal je svladao Cardiff na gostovanju s 3:2. Topnici su dva puta vodili, a Velšani se dva puta vraćali, da bi pobjedu gostima donio Alexandre Lacazette devet minuta prije kraja.

> Arsenal konačno pobijedio u gostima (VIDEO)

Topnici su došli u vodstvo u 11. minuti pogotkom njemačkog reprezentativca podrijetlom iz Albanije Shkodrana Mustafija, a za pogodak mu je asistirao Švicarac kosovsko-albanskog podrijetla, Granit Xhaka.  

Mustafije je nakon pogotka otrčao prema Xhaki rukama gestikulirajući let albanskog orla, istog onog kojeg su Xhaka i Saquiri „simulirali“ na Svjetskom prvenstvu nakon što su svojim pogocima srušili velikog rivala Srbiju.

S obzirom na to da u engleskoj Premiershipu postoje rigorozna pravila kada je u pitanju promicanje političkih poruka i političkih simbola na nogometnim utakmicama, Mustafiju prijeti ozbiljna kazna.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Xhaka&#39;s corner finds Mustafi in the box, who gives Arsenal the lead with a powerful header. 1-0 <a href="https://t.co/zb636r5uHV">pic.twitter.com/zb636r5uHV</a></p>&mdash; Terje (@TerjeGIFs) <a href="https://twitter.com/TerjeGIFs/status/1036233794125287424?ref_src=twsrc%5Etfw">September 2, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

 

 

(Foto: Screenshot)

 


Tagovi

Granit XhakaShkodran Mustafi

Ostale Vijesti