Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Alarm u PAOK-u prije Dinama: Navijači upali na trening i zahtjevaju prolaz, Lucescuu se trese klupa!?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 15:45

Poraz od Arisa uzdrmao je Dinamova suparnika, navijači su očitali 'bukvicu' igračima i treneru, koji trpi sve više kritika

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Dok Dinamo utakmicu u Solunu (četvrtak, 18.45, Arenasport 1) dočekuje u pozitivnom ozračju na svim razinama i stiže na Toumbu s prednošću 2-0, u PAOK-u vrije! Barem ako je vjerovati brojnim grčkim medijima, koji iz dana u dan donose nove vijesti i utrkuju se za ekskluzivama kad je solunski klub u pitanju. PAOK je izgubio u Zagrebu u četvrtak, a onda ga je u gradskom derbiju, u velikom obračunu, zaskočio Aris. Nema ništa gore nego izgubiti od Arisa, pogotovo jer je PAOK tu utakmicu dočekao na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Tih 0-1 pred praznim tribinama zbog jedne od kazni zbog navijačkog divljanja, upalilo je sve alarme na 'planeti PAOK.'

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"PAOK je pročitana knjiga. Aris je napravio što i Dinamo, pustio je PAOK-u posjed i onda ga slomio iz jedne prilike. A PAOK nije imao odgovor, napadački je bio sterilan, kao da se momčad, nakon sjajnog niza ugasila“, jedan je od medijskih komentara o aktualnom stanju u PAOK-u.

Trener Razvan Lucescu bez previše samokritike, razlog je pronašao u gustom rasporedu, velikom broju derbija, koje igra njegova momčad u Grčkoj, a sad je tu i Europa. Pravda se umorom igrača. Međutim, javnost to nije dočekala u pozitivnom tonu. Mediji i navijači prozivaju Lucescua da je za takav epilog sam kriv, da je, nakon što je jesenas dobro rotirao momčad, odjednom je smanjio broj igrača, s kojima ozbiljno računa, uvijek igra istih 12 ili 13 igrača. Neki su k tome ozlijeđeni, neki nemaju pravo nastupa protiv Dinama, napadači ne zabijaju. Sad se protiv Dinama vraća prvi napadač Samatta, nakon lakše ozljede, ali svi se slažu da ozljeda nije bila najveći problem, već je on prishološki potonuo, izgubio samopouzdanje.

"Lucescu pripremu za Dinamo najviše bazira na psihologiji, razgovoru s igračima, svjestan je da je momčad u padu“, pišu Grci i ističu da Lucescu i nema previše novih opcija za prvih 11 te da će teško momčad podići rotacijama, da mu treba puno više od toga.

"PAOK je u očitom padu, Lucescuova renesansa na klupi je završila“, dominira jedan od komentara u medijima, neki idu i toliko daleko i tvrde da se Rumunju sve više trese klupa. I, ako ne prođe Dinamo, mogla bi se dodatno zatresti.

A u javnost je procurila i priča o dolasku najvatrenijih navijača na PAOK-ov trening u klupskom kampu. Navodno je nekoliko desetaka njih s tribina pratilo trening u ponedjeljak, u jednom trenutku tražili su razgovor s igračima i trenerom i jasno im poručili:

"Morate proći Dinamo i vratiti se na prvo mjesto, igrati kao prvaci. Ili...“ To 'ili' može se svakako interpretirati, ne bi bilo prvi put da su navijači krenuli i u konkretnije akcije. Štoviše, neki grčki portali pišu da je i ovom prigodom atmosfera bila naelektrizirana, da je bilo onih rabijatnijih i da je malo nedostajalo da sve eskalira u nešto veće, nekoliko je navijača htjelo igračima 'plastično objasniti' što ih čeka, ako nastave ovako igrati i gubiti utakmice. Nema dvojbe, nakon što je u Zagreb došao kao vodeća momčad lige i ohrabren brojnim pobjedama u Europi, PAOK dočekuje Modre pod velikim pritiskom i navijačkim ultimatumom. Naravno, sve to ne treba zavarati i uspavati Dinamove nogometaše i trenera, na Toumbi ih sigurno čeka 'pakao'. Ali, kreću u utakmicu s 2-0, PAOK je taj kojemu gori pod petama i čiji će igrači pogledom prema tribinama sigurno osjetiti nelagodu. Jer, tko zna što im se sprema ako ne prođu. Kao i treneru Lucescuu.



Tagovi

PAOKRazvan LucescuGNK DinamoKonferencijska liga

Ostale Vijesti