SERGIO PEREZ/Action Images
SERGIO PEREZ/Action Images

Ako Koeman sutra izgubi od Reala prekinut će seriju dugu 85 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 12:18

Nizozemskom strategu ovo će biti treći El Clasico.

Samo jednom u povijesti Barcelona je izgubila tri utakmice od Real Madrida u nizu. Bilo je to u sezoni 1935/1936 kada je Blaugrana pod vodstvo Irca Patricka O'Connella izgubila obje ligaške utakmice od najljućeg rivala, a onda i u finalu kupa na Mestalli.

Roland Koeman do sada je izgubio oba El Clasica koja je vodio kao trener Barcelone. Prije točno godinu dana (24. listopada 2020.) Barca je na Camp Nou izgubila od Reala 1:3, a onda u travnju 2021. na pomoćnom Realovom terenu Alfredo di Stefano s 1:2.

Idući El Clasico igra se sutra na Camp Nou s početkom u 16:15. Poznato je da se Barcelona nalazi u najvećoj krizi u 21. stoljeću, međutim, i takva Barcelona je udaljena svega tri boda od Reala koji je dobar ulazak u prvenstvo kompromitirao 'nulom' protiv Villarreala i 1:2 porazom od Espanyola u prošlom kolu.

(2.75) Barcelona (3.40) Real Madrid (2.50)

Iako su Madriđani favoriti, Barcelona je u prošlom kolu svladala Valenciju 3:1, a onda nadvisila i Dinamo Kijev u Ligi prvaka te u pozitivnom ozračju dočekuju 'najveću nogometnu utakmicu na svijetu', kako mnogi tepaju ovom dvoboju.

No, Koemanu prijeti da prekine seriju od 85 godina u kojima Barcelona nije upisala tri poraza od Reala u nizu. Koeman je trenutno izjednačen Michelsom, Kubalom, Sasotom i Noguesom koji su također upisali dva poraza od Reala u nizu.

Ranija O'Connellova ne negativna serija započela je porazom 0:3 u Barceloni, a Real je istovjetnim rezultatom slavio u Madridu. Real je na kraju sezonu završio na drugom mjestu, s dva boda manje od Athletic Bilbaoa, a Barcelona na petom, s pet bodova manje od Madriđana.

Treći put u sezoni sastali su se u finalu Kupa na Mestalli 21. lipnja 1936. kada je Real slavio 2:1. Ta utakmica igrača se u praskozorje Španjolskog građanskog rata koji je počeo 17. lipnja 1936. Stoga, na idući El Clasico čekalo se gotovo četiri godine, do 14. travnja 1940 kada je utakmica završila 0:0 i Barcelona je prekinula negativnu seriju, a onda i pobijedila Real u iduće dvije utakmice.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ronald KoemanBarcelonaReal MadridPrimera

Ostale Vijesti