Ajax šokantno ispao iz Lige prvaka, Chelsea se tresao do posljednjeg zvižduka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.12.19. | 22:50

Neočekivan poraz u Amsterdamu.

Nogometaši Ajaxa neočekivano su poraženi na domaćem terenu od Valencije s minimalnih 1-0 i tako ispali iz daljnjeg natjecanja u Ligi prvaka. Dominirali su Nizozemci tijekom cijele utakmice, imali dvostruko više udaraca na gol od Španjolaca, ali zbog jednog primljenog gola u prvom poluvremenu ispali su iz najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, jer je Chelsea pobijedio Lille u drugoj utakmici.

Povela je Valencia u 24. minuti utakmice. Lopta je došla na lijevu stranu u jednoj polukontri, ali već tada se sedam igrača domaćih vratilo iza lopte te se činilo da se 'Šišmiši' neće usrećiti u ovoj akciji. Grdno su se prevarili.

Nekoliko nesmotrenih grešaka domaćih, a potom i potpuna 'usnulost' obrane Kopljanika najzaslužnija je što je Rodrigo ostao sam pred Andreom Onanom i potom silovito poentirao pod gredu za vodstvo gostiju.

 

 

Ova pobjeda značila je da će se Chelsea popeti na drugo mjesto ljestvice s jednakim brojem bodova kao i Šišmiši (11), ali španjolska momčad ima bolji međusobni skor.

'Bluesi' su s Mateom Kovačićem u udarnoj postavi pobijedili Lille rezultatom 2-1. Pitanje pobjednika praktički je riješeno u prvih pola sata kada su prvo Tammy Abraham (19'), a potom i Cesar Azpilicueta (35') zabili za vodstvo.

Uspjeli su gosti doći do počasnog gola u 78. minuti preko bivšeg igrača londonske momčadi, Loica Remya, ali to je bilo sve od Francuza. Dodajmo da mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić nije ulazio u igru s klupe za pričuve.

 

 

 

 

 

 

Ponovimo, Valencia ima 11 bodova i kao prva ide dalje, Chelsea ima jednako toliko bodova i prolazi dalje s drugog mjesta, dok će Ajax u Europsku ligu kao trećeplasirana momčad skupine H. Posljednjeplasirani je francuski Lille i za njega je europski put okončan.

U posljednjoj utakmici dana, RB Leipzig koji je još uoči ovog kola osigurao prolaz, odigrao remi na gostovanju kod Lyona rezultatom 2-2. Oba gola za Nijemce stigli su iz penala, a zabili su ih Forsberg i Werner, dok su za domaće bodove donijeli Aouar i Depay.

Ovim remijem, Lavovi su iščupali drugo mjesto ispred Benfice i Zenita koji imaju po bod manje. Portugalci su zbog jednog gola manje primljenog u međusobnim ogledima s Rusima osigurali treće mjesto i plasman u Europsku ligu.

Benfica je uvjerljvo na svom Luzu svladala ruski Zenit s 3:0.

Portugalci su poveli početkom drugog poluvremena, u 47. minuti. Loptu je u odličnoj situaciji na desnoj strani dobio Pizzi, te loptom pop zemlji našao u sredini Emanuela Cervija, koji je izlet u sredinu sa svoje lijeve strane okrunio golom za 1:0.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/PokG" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Vrlo brzo dolazi povećanje vodstva. Jako nespretno nakon centaršuta rukom igra Douglas Santos i čini dvostruku štetu. Uzorkuje jedanaesterac te ostavlja suigrače s članom manje, pošto mu je ovo bio drugi žuti karton, ujedno i crveni. S bijele točke precizan je asistent prvog gola Pizzi.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/Pokz" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

3:0 djelo je igrača gostiju Azmouna koji je zabio u vlastitu mrežu, nakon nespretne reakcije kad je htio očistiti jedno ubacivanje iz kornera. Ovo je gol koji je Ruse izravno koštao nastavka europske sezone. U prvoj su utakmici slavili u St. Petersburgu s 3:1, te ovaj gol za 3:0 Benfice znači da su se izjednačili na sedam bodova, ali da su Portugalci bolji u međusobnim susretima. Malo je za reći da Iranac neće baš biti s ovacijama dočekan na sjeverozapadu Rusije.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/v4Mz" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Hakim ZiyechRodrigo MorenoCezar AzpilicuetaTammy Abraham

Ostale Vijesti