REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Ajax ponudio klupu Zlatku Daliću, a hrvatski izbornik im se zahvalio

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 20:15

Nizozemski velikan je u potrazi za novim trenerom, a od tri pokušaja dobili su tri odbijenice

Remi s Volendamom, fenjerašom nizozemske lige, bila je kap koja prelila čašu za upravu Ajaxa i odlučili su se za smjenu trenera Alfreda Schreudera. Rezultati nisu na nivou koje je Ajax prikazivao posljednjih godina, a odlaskom Erika ten Haga nekadašnji trener Club Bruggea trebao je u teoriji samo nastaviti gdje je njegov prethodnik stao s obzirom na rezultate u Belgiji.

Ajax je protiv Volendama imao posjed lopte 83 posto, 31 udarac na gol, od čega sedam u okvir, a gosti su imali tek dva udarca i jedan u okvir. Volendam je poveo u 59. minuti golom Miranija, a Kudus je u 80. minuti spasio Ajax od poraza i još veće blamaže u Amsterdamu.

Za upravu je to bila velika sramota i odlučili su da nešto treba mijenjati, a u ovoj situaciji najlakše je bilo promijeniti trenera koji je nanizao sedam utakmica bez pobjede i ostavio momčad na petom mjestu.

“Ovo je teška odluka, ali je neophodna. Unatoč dobrom ulasku u sezonu, izgubili smo previše bodova”, rekao je odmah nakon utakmice Edwin van der Sar, Ajaxov CEO.

Kako javljaju nizozemski mediji, bacili su se odmah u potragu za novim trenerom, a ciljali su odmah na poznato ime. Među prvim kojeg su kontaktirali je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, no kako javlja De Telegraf, osvajač srebra i bronce na svjetskim prvenstvima je ljubazno odbio ponudu nizozemskog velikana.

Osim Dalića, posao su ponudili još dvojici trenera čija imena ne navode, a i od njih su dobili odbijenice. (rv)


Tagovi

Zlatko DalićAjaxHrvatska

Ostale Vijesti