Schreenshot
Schreenshot

Ajax lagano s Lokosima, Bergwijn odgledao utakmicu 'u civilki'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 16:12

Očekivano rezultat u sudaru prvaka Nizozemske i pete momčadi 1.HNL.

Očekivano i rutinski su nogometaši Ajaxa svladali Lokomotivu u prijateljskoj utakmici igranoj u De Toemkostu. Utakmicu ste mogli gledati na Germanijaku, a konačan rezultat bio je 3:0 za nizozemsku momčad. Pogotke su zabijali Taylor (19.), Baas (41.) i Enem (86.), dok je kod gostiju najbliži pogotku u dva navrata bio Nigerijac Aliyu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Kopljanici su do vodstva stigli u 19. minuti. Kenneth Taylor je povukao kroz sredinu, dubinskom loptom pokušao uposliti svojeg suigrača što su braniči Lokosa pročitali, ali 20-godišnjaku se lopta vraća ravno u noge, on ulazi u 16-erac i potom rutinski dovodi svoju momčad u vodstvo kraj nemoćnog Turbaievskog.

Domaći sastav je, očekivano, imao glavnu riječ većinom utakmice, dok su gosti iz Zagreba svoje prilike vrebali iz kontranapada.

Inače, najskuplje pojačanje u povijesti Eredivizije, a samim time i Ajaxa, Steven Bergwijn, za ovaj susret nije konkurirao, ali je uživo svjedočio ogledu njegove nove momčadi i Lokomotive.

Drugi pogodak na utakmici vidjeli smo u 41. minuti. Strijelac prvog pogotka, Kenneth Taylor, ubacio je s desne strane, potpuno usamljen na vrhu peterca bio je Youri Baas koji bez većih problema povećava prednost svoje momčadi.

Na utakmici je bio i John van 't Schip, bivši igrač i trener u mlađim uzrastima Ajaxa koji je posljednji angažman imao u reprezentaciji Grčke koju je vodio nešto više od dvije godine.

Silvio Čabraja se već na poluvremenu odlučio napraviti neke zamjene, a njegova je momčad u nastavku djelovala nešto bolje. No, nije se puno toga promijenilo jer se igra uglavnom odvijala na polovici Lokosa, samo što se zagrebačka momčad nešto kvalitetnije branila.

Najbolju priliku gostiju je 15-ak minuta prije kraja propustio Aliyu čiji je dobar udarac iz blizine glavnom sjajnom reakcijom ukrotio vratar Kopljanika Gorter, a valja naglasiti kako je Nigerijac jednom dobro zaprijetio i na samom otvaranju drugog poluvremena.

U 86. minuti Ajax zabija za povećanje vodstva. Mersinaj je skrivio prekršaj, domaćin ga je brzo izveo, ubačaj je išao na drugu stranu, lopta je potom vraćen u sredinu gdje je sam Jay Enem koji nema težak zadatak poslati loptu u mrežu.

Lokomotiva je započela utakmicu u sastavu: Turbaievskyi - Milićević, Soldo, Mersinaj, Vranjković Cokaj, Marić - Pivarić, Vasilj, Aliyu - Kulenović

Još su igrali: Florucz, Goričan, Smakaj, Kallaku, Bubanja

Prijateljska utakmica

Subota, 9. srpnja

Ajax – Lokomotiva 3:0


Tagovi

AjaxLokomotiva ZagrebPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti