REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ajax dovodi odbjeglog sina na posudbu do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 31.12.21. | 15:31

Amsterdam je napustio prošlog ljeta, a čini se da je požalio

Krajem ljeta talentirani nizozemski napadač Brian Brobbey napustio je Ajax i otišao u RB Leipzig. Bio je velika želja Juliana Nagelsmanna koji je transfer dogovorio dok se još nije znalo da je u kombinaciji za preuzimanje Bayerna. Ipak, kako je Brobbey ipak bio samo Nagelsmannova želja nije se naigrao previše ove sezone pa je zatražio način kako doći do minutaže, a ruku spasa odbjeglom sinu ponudio je matični klub koji je napustio bez odštete na ljeto.

Ajax je s Leipzigom dogovorio posudbu do kraja sezone. Brobbey je u Ajaxu prošao sve uzrasne kategorije, a debitirao je za prvu momčad krajem listopada prošle godine u utakmici s Fortunom Sittard. Prije odlaska iz Amsterdama upisao je 19 nastupa i zabio šest golova.

„Brian poznaje klub i zna što se od njega ovdje traži. Za nas je bilo važno da postoji dodatni napadač koji će odmah biti dostupan i on to nudi. Još uvijek igramo na tri fronte i svaki igrač će nam jako trebati“, izjavio je sportski direktor Marc Overmans nakon dogovorenog posla s RB Leipzigom.

Brobbey inače s Leipzigom ima ugovor do 2025. godine, a tržišna vrijednost procjenjuje se na 7.5 milijuna eura.


Tagovi

AjaxAjax IIBrian Brobbey

Ostale Vijesti