Aguero ušao i spasio Jesusa od „plaćanja ture“, Ancelotti primio dva komada u nadoknadi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 22:22

Teško izborena pobjeda na Bramall Laneu.

Odigran je dio utakmica 24. kola Premiershipa, a prvi kontingent utakmica počeo je u 20 sati i 30 minuta.

Definitivno najzanimljiviji dvoboj bio je u Sheffieldu gdje je domaći United ugostio Manchester City. Branitelj naslova uspio je uzeti sva tri boda na Bramall Laneu, ali nije to išlo glatko protiv 'Oštrica'.

Iako su Građani dominirali na travnjaku, imali su domaćini nekoliko opasnih pokušaja ugroze Edersonovih vrata. Najaktivniji na suparničkoj polovici bio je mladi napadač Olly McBurnie, ali kvaliteta je ipak prevladala u konačnici.

Mogla je stvar za Pepovu momčad biti kudikamo prije riješena da je Gabriel Jesus poentirao iz penala u 36. minuti. Međutim, vrlo raspoloženi mladi vratar Dean Henderson pročitao je jnegov udarac i ostavio Bladese u igri.

U nastavku umjesto Brazilca u igru ulazi Sergio Aguero koji samo pet minuta kasnije na asistenciju Kevina De Bruynea zabija i spašava Jesusa od „plaćanja ture pića“, zbog potencijalno izgubljenih bodova i promašenog penala.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">5 - Gabriel Jesus has failed to score three of his five Premier League penalties (60%) - of all players to have taken at least five in the competition, no-one has a worse success rate than the Brazilian (level with Stewart Downing and El Hadji Diouf). Nervy. <a href="https://twitter.com/hashtag/SHUMNC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#SHUMNC</a> <a href="https://t.co/r0R5Vr1HtT">pic.twitter.com/r0R5Vr1HtT</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1219714735626760193?ref_src=twsrc%5Etfw">January 21, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U ostalim utakmicama, Bournemouth je upisao važnu 3-1 pobjedu nad Brightonom koja ih je sada izjednačila s Aston Villom na pretposljednjem mjestu sa 23 boda. Jednako ima i West Ham koji se nalazi iznad zone ispadanja zbog bolje gol razlike, ali i ima dvije utakmice manje.

Za momčad Eddieja Howea golove su postigli Callum (74') i Harry (36') Wilson, a Gross je zabio autogol u 41. minuti. Počasni gol za goste zabio je Mooy osam minuta prije kraja regularnog dijela utakmice.

Ancelottijev Everton je golovima Moise Keana (30') i Calvert-Lewina (54') imao vodstvo 2-0 sve do posljednje dvije minute sudačke nadoknade kada primaju dva gola od Newcastlea. Oba je zabio Lejeune i to u četvrtoj i petoj minuti nadoknade.

sličnim rezultatom Southampton je na gostovanju porazio Crystal Palace (Redmond 22', Armstrong 48').

Villa je u posljednjim sekundama utakmice svladala Watford rezultatom 2-1 (Luiz 68', Konsa 90+5'/ Deeney 38').

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergio AgueroSheffield United

Ostale Vijesti