Abramovič zaprijetio Lampardu, morat će prodati jednog od najboljih igrača ako želi nastaviti kupovati

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.06.20. | 10:57

Make Chelsea great again...

Roman Abramovič je početkom godine odobrio budžet za pojačanja Franku Lampardu od čak 150 milijuna eura, sve u svrhu vraćanja Chelseaja u borbu za naslove kako u Engleskoj, tako i u Ligi prvaka.

No od tada su se stvari malo promijenile po tom pitanju. Kriza koronavirusa koja se reflektirala na cijeli svijet paralizirala je veliku većinu poslovnih subjekata, a nogometne klubove pogotovo. I ne samo njih, već očito i energetske divove.

Kako drukčije objasniti upozorenje Abramoviča Franku Lampardu u kojem je jasno dao do znanja da će od ove točke pa nadalje morati prodavati ako namjerava još kupovati.

Dovedena su dva poprilično skupa pojačanja, pogotovo za novonastale uvjete. Ajaxovo krilo Hakim Ziyech za 40 i Leipzigov napadač Timo Werner za 53 milijuna eura obvezali su se nositi plavi dres, no velika želja Lamparda je Kai Havertz, jedan od trenutno najtraženijih igrača na tržištu, dragulj Bayera iz Leverkusena.

Nijemac će teško biti pušten za ispod 80 milijuna eura čak i u ovim uvjetima, a jedini igrač kojim Lampard može namaknuti toliki novac a da to bude čim bezbolnije jest ako proda N'Gola Kantéa. Radi se o svakako jednom od najboljh centralnih veznjaka svijeta, neumornoj radilici, taktički besprijekornom operateru veznog reda koji uz to posjeduje odličnu tehniku.

Jedan je od najzaslužnijih za naslov prvaka svijeta kojeg su Francuzi donijeli u Pariz nakon 20 godina. No s obzirom da Havertz pokriva otprilike istu poziciju, a osam godina je mlađi, odlazak moćnog Francuza samim time bi se anulirao.

No problem je drukčije prirode. Stasiti mladi njemački igrač jasno je pokazao simpatije prema Real Madridu te obznanio kako čeka mig sa Santiago Bernabeua…

(foto: Tony O'Brien/Reuters)

 


Tagovi

Roman AbramovičFrank LampardHakim ZiyechTimo WernerKai HavertzN'Golo Kante

Ostale Vijesti