Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

A to je normalno skroz jer je Kolovos: 'Livaja za siromašne' napustio Sheriff, odlazi u – Drugu tursku ligu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 14:02

Kako je moguće da takav igrač ode u klub kojem nije sigurno ni to da će dogodine ostati drugoligaši?

Devet nastupa za reprezentaciju Grčke i jedan pogodak, dvije sjajne sezone u Šerifu i jedna filmska priča o ulasku u Ligu prvaka i pobjedama protiv Šahtara i Real Madrida – sve to bilo je dovoljno Dimitriosu Kolovosu da si osigura transfer u – turskog drugoligaša Kocaelispor!?

28-godišnjak rodom iz Atene, koji je po odlasku iz Olympiacosa igrao za Mechelen, Willem II, Omoniju i Panathinaikos, u moldavski Šerif je stigao u ljeto 2020. godine. Prvo je godinu dana bio na posudbi, zatim ga je Šerif uoči početka ove sezone otkupio, a onda i pola godine kasnije pustio u Tursku. Njegov novi klub je Kocaelispor, drugoligaš koji se trenutno nalazi na 14. mjestu 1. lig sa samo četiri boda više od 17. Bursaspora koji je u zoni ispadanja.

Zoran Zekić je uoči ogleda Dinama i Šerifa Kolovosu nadjenuo nadimak 'Marko Livaja za siromašne'. Ofenzivni veznjak bio je sjajan u Šerifu, a iako su ga mnogi zamišljali u klubovima iz Liga petice, on se na kraju odlučio za jedan potpuno neočekivan potez.

Podsjetimo, baš je on jedan od najzaslužnijih za povijeni uspjeh Šerifa koji je ove sezone igrao grupnu fazu Lige prvaka. Štoviše, nije samo igrao, već su tamo i pobjeđivali, a o slavlju protiv Reala na Santiago Bernabeuu u Moldaviji će se pričati još sto godina.

S novim klubom ovaj 28-godišnjak je potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi milijun eura.


Tagovi

Dimitrios KolovosŠerifSheriff

Ostale Vijesti