A sada - zasluženi šoping: Jedno od ovih pet imena bit će Bilićev TOP napadač od 30.000.000 eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.05.16. | 11:23

West Ham se baca na potragu za TOP napadačem!

Slaven Bilić i West Ham sinoć su se fenomenalnom pobjedom nad Manchester Unitedom (3:2) oprostili od Upton Parka. Kultni stadion nakon 112 godina odlazi u povijest, a preseljenjem na veći, moderniji i financijski potentniji Olimpijski stadion Čekićari okreću novu stranicu.

>> Posljednji put na Uptonu, iz sveg glasa, iz srca: I'm Forever Blowing Bubbles (VIDEO)

Nema sumnje, West Ham će time preko noći od kvartovskog kluba postati „mainstream“ s 52 tisuće prodanih pretplata, što znači da će ubuduće biti najgledaniji klub Londona i drugi u Engleskoj nakon Man Uniteda. To bi trebalo donijeti željeni iskorak i profiliranje među englesku nogometnu elitu, a da dobri temelji za takvo što doista postoje, pokazala je i ova sezona.

Bilić je, suprotno svim očekivanjima, s radničkom momčadi i uz Dimitria Payeta kao jedinu klasu uspio doći do borbe za Ligu prvaka, usput pobjeđujući redom najveće klubove i trenerska imena poput Mourinha, Wengera, Kloppa, Van Gaala, Pellegrinija…

>> Dimitri Payet: Working Class Hero...

Sada su na redu klupski šefovi. Pojačanja su nužna, i to u punom smislu riječi. West Hamu toliko ne treba kvantiteta, koliko istinska kvaliteta. A čini se da Bilić može biti miran, jer jedan od dvojice vlasnika, David Sullivan, najavio je investiranje u roster. Za početak – dovođenje klasne špice.

„Nadamo se da ćemo dovesti jednog ili dvojicu vrhunskih igrača. Selidba na Olimpijski stadion će nam donijeti prihod od oko 15.000.000 eura. Zato smo poslali ponudu tešku 30.000.000 eura za jednog igrača“, potvrdio je Sullivan za Sky Sport.

Engleski mediji navode da je ta ponuda otišla put Francuske, a da su West Hamove potencijalne mete Michy Batshuayi (Marseille) i Alexandre Lacazette (Lyon). Riječ je o četvrtom, odnosno drugom strijelcu francuske lige. Batshuayi je zabio 17, a Lacazette 21 gol. Nije zanemariva činjenica ni da se radi o mlađim igračima, od kojih bi najbolje tek trebalo uslijediti.

Jasno, u istočnom Londonu svjesni su kako i brojni drugovi klubovi maštaju o Belgijcu i Francuzu, stoga u pričuvi imaju i neka druga rješenja.

„Druga opcija je da ponudimo između 25.000.000 i 31.000.000 eura za napadača iz Premierlige, i to već ovog tjedna. Što god se dogodi, dovest ćemo TOP napadača. To govori o našim namjerama. Ovog ljeta ćemo na transfere potrošiti između 38.000.000 i 63.000.000 eura, ali moramo momčad graditi postepeno, jer se ne možemo preko noći natjecati s klubovima poput Manchester Uniteda“, dodao je David Sullivan.

Većina britanskih medija složna je da West Ham ima tri opcije iz Premierlige. Najrealniji bi bio dolazak Christiana Bentekea iz Liverpoola, ali Bilić bi najviše volio dovesti Thea Walcotta iz gradskog rivala Arsenala. Kao zadnja i najmanje vjerojatna opcija spominje se Wilfried Bony iz Manchester Cityja.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Wilfried BonyTheo WalcottChristian BentekeAlexandre LacazetteMichy BatshuayiSlaven BilićWest Ham

Ostale Vijesti