Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

18 nogometaša Olimpije pozitivno na koronavirus

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 08:47

Osim trenera Dine Skendera u klubu su još trojica Hrvata.

U slovenskom velikanu Olimpiji ovih je dana mirno. Na stadionu Stožice ovih dana i nema baš previše ljudi, tek pokoja čistačica i domar, a razlog tome je činjenica da u klubu ima čak 18 pozitivnih na koronavirus.

Radi toga je i odgođena njihova posljednja prvenstvena utakmica protiv Mure koja je jučer napravila pravu senzaciju svladavši moćni Tottenham u grupnoj fazi Konferencijske lige. Sljedeći ogled Olimpija bi trebala imati sutra protiv Celja, ali kako sad stvari stoje, i taj će ogled biti odgođen. No, postoji mogućnost i da se utakmica igra, ali Skender će u tom slučaju gotovo pa sigurno morati posegnuti i u juniorsku momčad kako bi na raspolaganju imao kompletan broj igrača.

Skender je u svojem drugom mandatu u Olimpiji upisao dvije pobjede, jedan remi i dva poraza. Olimpija je trenutno četvrta momčad prvenstva, ali uzmemo li u obzir da imaju tek šest bodova manje od vodećeg Kopra, a uz to i utakmicu manje, može se reći da su i dalje u borbi za vrh.

Goran Milović, Tomislav Tomić i Dino Špehar su trojica Hrvata u svlačionici Olimpije, s tim da je posljednjih godina spomenuti klub bio omiljeno odredište brojnih hrvatskih nogometaša. Naime, samo u posljednje tri godine su za klub igrali Dražen Bagarić, Luka Marin, Ante Vukušić, Marko Perković, Luka Duvnjak, Antonio Lukanović, Bojan Knežević, Ivan Močinić, Jakov Blagaić, Dino Štiglec, Antonio Lukanović i mnogi drugi.

Olimpija je posljednji naslov prvaka osvojila u sezoni 17/18, a iste godine su osvojili i Slovenski kup. Glavni trener kluba te godine bio je današnji izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan, a boje Olimpije branili su igrači poput Filipa Uremovića, Marija Jurčevića, Darija Čanađije, Danijela Miškića, Stefana Savića, Issaha Abassa i Leona Benka.


Tagovi

Olimpija Ljubljanakoronavirus

Ostale Vijesti