11 Hrvata u Europskoj ligi: Samo trojica odigrala svih 90 minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 08:55

Jučer su odigrane prve utakmice osmine-finala.

Jučer je odigrano osam prvih utakmica osmine-finala Europske lige, a najveću prednost pred uzvrat imaju Arsenal, koji je svladao Milan na San Siru 2:0 te Atletico Madrid koji je na domaćem terenu bio bolji od Lokomotiva iz Moskve s 3:0.

>> Osmina finala Europske lige

U klubovima koji igraju osminu-finala EL Hrvati su prilično zastupljeni. Ima ih čak 10, a kako bismo složili njihovu idealnu postavu dodali smo i Amerikanca Christiana Pulisica čiji djed dolazi s Oliba, malog dalmatinskog otočića kraj Zadra.

Vratar Lazia Ivan Vargić nije sudjelovao u 2:2 remiju njegovog kluba protiv Dinamo Kijeva na Olimpicu. U obrani se nalaze Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Duje Ćaleta Car (RB Salzburg) i Marin Pongračić, također iz RB Salzburga.

Ćorluka i Ćaleta-Car dva su od tri Hrvata koji su sinoć upisali svih 90 minuta. Ćorluka se vratio nakon 320 dana pauze, no njegova momčad izgubila je u Madridu od Atletica s 3:0. Ćaleta Car je pak sa svih 90 minuta sudjelovao u iznenađujućoj 2:1 pobjedi RB-a kod Dortmunda, dok Pongračić nije konkurirao za ovu utakmicu.

Na poziciji desnog beka nalazi se Šime Vrsaljko koji nije ulazio u igru protiv Lokomotiva,  a na lijevoj strani Jospi Pivarić, koji je odigrao svih 90 minuta u 2:2 remiju Dinama kod Lazija i zaradio žuti karton.

Hrvatski veznjaci se nisu pretjerano naigrali. Zbog nastupa za Rijeku, Josip Mišić nije imao pravo nastupa za Sporting koji je s 2:0 svladao Viktoriju Plzen za koju, pak, nije nastupio Diego Živulić.

>> Hrvatski nogometaš igra u najboljoj momčadi u Europi: Nitko u državi nije očekivao ovakav niz

Nastup je pak upisao mladi Kristijan Bistrović (19), koji je ove zime iz Slavena prešao u CSKA Moskvu, a ušao je u 82. minuti utakmice u kojoj je njegova momčad na domaćem terenu izgubila od Lyona 0:1.

U napadu se nalaze Nikola Kalinić i Amerikanac hrvatskih korijena Pulisic. Kalinić je u 0:2 porazu Milana od Arsenala ušao u igru u 62. minuti, a Pulisic u domaćem porazu Dortmunda od Salzburga (1:2) također u 62. Oba napadača odigrala su bez učinka.

Uzvratne utakmice osmine finala Europske lige igraju se idući četvrtak.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Christian PulisicNikola KalinićŠime VrsaljkoJosip PivarićKristijan BistrovićDiego ŽivulićJosip MišićMarin PongračićVedran ĆorlukaDuje Ćaleta-CarIvan Vargić

Ostale Vijesti