Ništa od povratka u HNL, Eros Grezda putuje u Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 10:13

Albanski napadač nije se najbolje snašao u škotskom velikanu.

Nije se Eros baš najbolje snašao na Otoku, te je u 17 nastupa upisao svega dva pogotka.

Trener Glasgow Rangersa Stevene Gerrard nedavno je izjavio kako mu je iznimno žao što se Grezda nije najbolje uklopio u momčad te što mu nije najbolje sjeo otočki nogomet budući da je sigurno riječ o jako kvalitetnom igraču i da će on sigurno uspjeti u nekom drugom klubu iz Škotske ukoliko se odluči ostati na otoku.

Spominjao se povratak u HNL, a tri najizglednije opcije bile su Rijeka, Hajduk i njegov Osijek.

Rijeka bi u Grezdi dobila jednu od okosnica momčadi, njegova motorika i okomitost sigurno bi došla do izražaja kod Igora Bišćana, ali javlja se pitanje njegovih primanje. Nadalje, na pozicijama krilnih napadača Riječani imaju Roberta Murića, fantastičnog mladog reprezentativca koji uvijek jednim potezom može riješiti utakmicu (vidjeli smo to u prvom kolu HNL-a kada je praktički sam pobijedio Varaždin) i kapetana Alexandra Gorgona, pa je upitno gdje bi Bišćan postavio Grezdu. Eventualno ukoliko bi Gorgona prebacio sa krila u sredinu, ali to sada već spada u sferu „što bi bilo, kad bi bilo“.

Hajduk je ovog ljeta doveo nekoliko zanimljivih igrača, a da nisu ovako rano ispali iz Europe, vjerujemo kako bi upravo Grezda bio dodatni iskorak u građenju prave i opasne momčadi. Gyurcso i Jradi su dobri igrači, ali za dodatni iskorak potrebnije je neko malo jače/veće ime.

Grezda lijevo, Edouk desno, Caktaš na mjestu polušpice i Jakoliš kao središnji napadač… Navijači Hajduka odmah bi potpisali ovu ofenzivnu četvorku.

Kada je riječ o Osijeku, treba reći kako je ta opcija djelovala kao i najrealnija, ali trener Dino Skender izgleda kao netko tko voli davati priliku mladim napadačima, a i njegova taktička postava koju forsira (3-5-2) nije nešto što najbolje leži albanskom krilu.

Osijek ima dovoljno u blagajni da vrati Erosa, te da ga nakon određenog vremena ponovno pošalje u inozemstvo, ali pitanje je koliko je Grezda zainteresiran za povratak na istok Hrvatske.

Prema posljednjim informacijama dva najnovija kluba koja su zainteresirana za uslugama ovog krilnog napadača su Dijon i Brest.

Da je njegov transfer gotovo sigurna stvar govori i činjenica kako nije sa svojom momčadi otputovao na pripreme u Portugal, već iz Škotske pokušava pronaći svoj novi klub. Hoće li on biti iz francuske Ligue 1, ili pak HNL-a, pokazat će narednih nekoliko dana.

 

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Eros GrezdaOsijekRijekaHajdukSteven GerrardRangersDijonBrestHNL

Ostale Vijesti