Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Cibona dobila žilavu Goricu, Zadar u zadnjoj četvrtini slomio poletnu Cedevitu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.12.21. | 22:57

Favoriti su opravdali očekivanja u 14. kolu HT Premijer lige

Nakon Splita koji je predvečer lako pobijedio Furnir, večeras su do pobjeda u 14. kolu HT Premijer lige došli Cibona kod Gorice te Zadar kod Cedevite Junior.

Cibona je u Velikoj Gorici pobijedila Goricu s 76:70 i došla do desete pobjede u HT Premijer ligi. Bila je to dosta izjednačena utakmica, Zagrepčani su u posljednjoj četvrtini uspjeli doći do dvoznamenkaste prednosti koju su sačuvali do kraja. Gorici je ovo šesti poraz u sezoni, uz osam pobjeda.

Gorica je bolje otvorila utakmicu, raspoložen je bio Marko Baković za sedam koševa u uvodnim minutama, a najveću prednost imali su u devetoj minuti kada je iskusni Mašić ubacio tricu za 19:10. U posljednjoj minuti prve dionice Roko Prkačin je povezao pet koševa pa je Cibona malo smanjila zaostatak. U drugoj četvrtini razigrao se visoki centar Danko Branković, dobro je surađivao s Gnjidićem i lako rješavao situacije pod košem Gorice. Postigao je 12 koševa u drugoj četvrtini, serijom 11:0 pred odlazak na poluvrijeme Zagrepčani su preokrenuli rezultat i došli do vodstva 40:31 uz posljednji napad. Kalajžić je ukrao loptu Gnjidiću i pred odlazak na odmor smanjio na 33:40.

U trećoj četvrtini Gorica je uporno hvatala zaostatak, pomogla im je ozljeda Prkačina koji je morao na klupu zbog problema s gležnjem. Uspjeli su domaći svesti Cibonu na malo koševa, samo šest u osam minuta igre, pa su u 28. minuti izjednačili na 46:46. Ukazao se potom Krešimir Radovčić, u pola minute zabio dvojku pa tricu i vratio „cibosima“ prednost. S plus šest (47:53) gosti su ušli u zadnjih 10 minuta, Toni Nakić je pogodio dva bacanja i tricu pa je prednost brzo postala dvoznamenkasta. Važnu ulogu u tim je trenucima imao Amerikanac Reuvers s nekoliko skokova i ubačaja. Nisu domaći odustajali, tricom Savića na četiri minute prije kraja došli su do 59:65, ali nisu do kraja uspjeli zakomplicirati utakmicu. Cibona je dobro rješavala presing preko cijelog terena i privela susret kraju. Momčad Vlade Jovanovića predvodio je Branković s 21 košem i samo jednim promašajem, Lovro Gnjidić je ubacio 17, U redovima Gorice Baković je ubacio 16 uz 11 skokova, Mate Kalajžić 15, Borna Kapusta 14 koševa.

U Dvorani 2 Doma sportova Zadar je u posljednjoj četvrtini slomio otpor mlade momčadi Cedevite Junior, momčad Vladimira Anzulovića pobijedila je s 73:67 i došla do jedanaeste pobjede u HT Premijer ligi.

Prva četvrtina bila je obostrano efikasna, Zadrani su pogodili gotovo svaki šut za dva, a mladi Zagrepčani su pokazali zavidnu energiju i želju za nadigravanjem. Nakon 13 minuta igre Zadar je vodio 35:27, potom je Filip Bundović pogodio tri trice u seriji 10:0 da bi se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću Cedevite. U trećoj četvrtini momčad Damir Mulaomerovića je tricom mladog Kučića došla do velikih plus devet (53:44) u 26. minuti, bili su to trenuci kada se utakmica lomila. Zadar je dosta dugo bio bez koša, ali ipak je kvaliteta na strani iskusnije Anzulovićeve momčadi. Smanjili su zaostatak na pet koševa uoči zadnjih 10 minuta (56:51), a Junaković je tricom pokrenuo preokret u zadnjoj četvrtini. Nezaustavljiv je bio centar Trevor Thompson, dominirao je pod obručima i postigao 11 koševa u nizu, doveo Zadar do pobjede. U 37. minuti bilo je 58:69, sve nade mladih Zagrepčana su ugašene premda nisu odustali do posljednje minute kada je Dominik Mavra s linije slobodnih bacanja zapečatio pobjedu Zadra-

Amerikanac Thompson bio je daleko najbolji na parketu, 27 koševa i 9 skokova uz čak 83 posto šuta. Martin Junaković je ubacio 14 uz šest asistencija, Pavle Marčinković 10 uz sedam skokova.

Kod Cedevite Junior Jure Planinić je ubacio 14 koševa uz osam skokova, Vito Kučić 12 koševa, Goran Filipović je postigao 10 uz sedam asistencija.


Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaZadar

Ostale Vijesti