Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Zubac: "Super je što me trener uspoređuje s Jokićem, a ove sezone bi mogli otići do kraja"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 18:16

Centar LA Clippersa se osvrnuo na novu NBA sezonu

Koncem lipnja Ivica Zubac (25) osigurao si je do sada najveći ugovor u karijeri, potpisavši trogodišnji 33 milijuna dolara vrijedan sporazum s LA Clippersima. I takav rasplet bio ej sasvim očekivan. Za igrača koji je protekle sezone ubacivao 8,3 poena, uz 6,5 skokova, 1,1 asist i jednu blokadu po utakmici, Clippersi su prošli dosta jeftino, a momčadi iz LA-a će ove sezone njegove usluge biti itekako potrebne.

Clippersi su konačno zdravi i povratkom Kawhija Leonarda na parkete ponovno uskaču među uže favorite za osvajanje naslova.

O tome je pričao i Zubac u intervjuu za NBA.com.

„Nadam se da je ovo sezona u kojoj ćemo otići do kraja. S Kawhijem i PG-om (Paul George) puno smo bolja momčad. Svi su konačno na okupu. Svi su zdravi. Osjećam se prilično dobro i mislim da je naša momčad jedna od bolje posloženih u ligi“, naglasio je hrvatski centar, a koji će premijeru u novoj sezoni imati sa četvrtka na petak i to u lokalnom derbiju protiv LA Lakersa u Crypto.com Areni.

Zubac je pričao i o Kawhiju kojeg nismo mogli gledati prošle sezone zbog ozljede.

„Izgleda stvarno dobro, kao onaj Kawhi prije ozljede. Zdrav je, snažan i brz. Kao i uvijek se nalazi tamo gdje bi trebao biti. Veliki je radnik. Riješio je ozljedu baš kao Kawhi. Nastavio je marljivo raditi. I dalje je bio blizu nas, uz teren, primjećivao stvari i razgovarao s trenerima o tome. I nama je govorio što bismo trebali popraviti. Puno nam je pomogao, ali siguran sam da će nam sad pomoći puno više“.

Zubac je dodao i kako je najbolji igrač Clippersa puno pomogao i njemu osobno.

„Nakon svake utakmice, kad bi nešto primijetio, javio bi mi. U nekim utakmicama su to bile ofenzivne stvari, poput kažnjavanja mijenjanja čuvara, a u drugima su bili obrambeni detalji poput mojih kašnjenja na rotaciju. Kad god bi nešto vidio, svima bi dao do znanja“.

Trener Clippersa Ty Lue ima visoko mišljenu o hrvatskom košarkašu. Tako ga je nedavno nazvao „Baby Jokićem“.

„Ha-ha, super je to. I prije nego je postao glavni trener, bio je neko vrijeme uz momčad i uz mene. Već neko vrijeme uočava napredak, koji se velikim dijelom dogodio zahvaljujući njemu. Prošle sezone tražio je da radim stvari koje dugo nije tražio. Više me uključio u ofenzivu i to je bio veliki dio mog napretka. Što se tiče toga da sam zaštitnik obruča, radi se samo o čitanju igre. Sve ovisi koga čuvate, i o tome da znate svoje mjesto i kako se možete pozicionirati u obrani. Prije utakmice se pripremate, proučavate suparnikov način igre i pokušavate dokučiti različite stvari koje će se iz toga razviti. Naravno, na kraju je i do toga tko će više skočiti, ali doista se sve svodi na tajming i na čitanje napadačkih obrazaca suparnika“, istaknuo je Zubac koji je prošle sezone imao zadatak i da čuva Luku Dončića.

„Ty vjeruje u mene. U prvoj utakmici s Mavsima, Luka je pogodio puno teških šuteva, ali Ty nije odustao od mene. Rekao mi je: 'Napravio si dobar posao, opet ćeš ga čuvati. Već u drugoj utakmici bilo je puno bolje. Eto, on je takav tip trenera. Vjeruje u vas bez obzira na sve. Gleda me svaki dan i zna što mogu napraviti. Čak i ako se dogodi utakmica ili dvije u kojoj nisam na razini, i dalje će vjerovati u mene“, podvukao je Zubac.


Tagovi

Los Angeles ClippersIvica ZubacKawhi LeonardTy Lue

Ostale Vijesti