Ken Blaze-USA TODAY Sports
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Zubac se može pohvaliti novim double double učinkom, zdravi Bucksi postaju problem za ostatak lige

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 01.02.23. | 07:54

LeBron je novom sjajnom partijom preskočio Marka Jacksona i Stevea Nasha po broju asistencija i sada je četvrti na vječnoj ljestvici najboljih dodavača lige.

Nije još puno ostalo do kraja prijelaznog roka u NBA ligi i All-Star vikenda, tek osam dana, a momčadi će nakon toga krenuti zaoštravati formu. Drugi dio sezone obično je kompetitivniji, osobito što se momčadi a playoff ambicijama tiče.

A jedna od tih su definitivno LA Clippersi. Momčad u kojoj stanuje Ivica Zubac je konačno zdrava, a pod tim mislimo da su zdrava oba superstara - Kawhi Leonard i Paul George. Momčad iz LA je trenutno u najboljem nizu u sezoni i usput pokazuje kako bi mnogi mogli polomiti zube na njoj jednim kada odzvoni vrijeme doigravanja. Clippersi su u zadnjih sedam utakmica na šest pobjeda i jednom porazu, s tim da su ih Cleveland Cavaliersi slomili bez Leonarda i Georgea.

Najnovija žrtva revitaliziranih Clippersa su Chicago Bullsi, momčad koja spada u kategoriju „razočaranja sezone”. Iako na svom rosteru imaju DeMara DeRozana, Zacha LaVinea i Nikolu Vučevića, Bullsi se motaju oko 11. mjesta Istoka i nadaju se kako će dohvatiti makar play-in turnir. Sinoć su, dakle, poraženi od Clippersa 103:108 u utakmici u kojoj su Leonard i Norm Powell iskombinirali 60 poena. Leonard je stavio 33, Powell 27, a George je flertao s triple double učinkom zaustavivši se na 16 poena, deset skokova i sedam asistencija. Sjajnu utakmicu odigrao je i Zubac koji je Bullsima zabio 14 poena, dodao je i 12 skokova i tri blokade uz čak šest od sedam pogođenih šuteva iz igre. Hrvatski centar je imao problema tek s penalima, zabio ih je dva iz pet pokušaja.

Kod Bullsa je Vučevića zabio 28 poena uz 14 skokova.

A u jednom od klasika NBA lige, sudaru dviju legendarnih franšiza u mitskom Madison Square Gardenu, pobjedu su izvukli – Lakersi i to u produžetku. Inače, momčad iz LA u posljednje vrijeme proživljava pravi sudački masakr. U četiri utakmice su očito oštećeni i to u tijesnim završnicama, a najfriškiji sudački previd dogodio se u zadnjoj utakmici protiv Bostona kada je LeBron James u posljednjem napadu krenuo na polaganje, a Jayson Tatum ga udario po ruci.

Ovog puta James i Lakersi su ipak ugrabili pobjedu i to u produžetku čime je prekinut njihov niz od dvije uzastopne pobjede i četiri uzastopna poraza u produžecima. Rezultatom 129:123 Lakersi su najavili da slijede bolji dani, a trener Darwin Ham se „pohvalio” najnovijom petorkom. Ona koja je fizički dosta snažna i koja puno toga može preuzimati. Dennis Schröder, Troy Brown, Rui Hachimura te LeBron James i Anthony Davis su startali za žuto-ljubičaste i fizikalijama se suprotstavili inače fizički moćnim Knicksima.

James je stigao do novog triple double učinka od 28 poena, deset skokova i 11 asistencija, dok je Davis zabio 27 poena i pridodao devet skokova. LeBron je ovom partijom preskočio Marka Jacksona i Stevea Nasha po broju asistencija i sada je četvrti na vječnoj ljestvici najboljih dodavača lige. Eh da, i Kareem Abdul-Jabbar bi mu se trebao naći u retrovizoru u narednih tjedan dana...

Od sinoćnjih, odnosno jutrošnjih događanja, valja izdvoji još dvije stvari. Doduše, kada Nikola Jokić dohvati triple double, kao što je to bilo sinoć, onda je to ionako za njega samo još jedan dan u uredu. Ali, eto, srpski centar je s 26 poena, 18 skokova i 15 asista predvodio Denver do 122:113 pobjede nad New Orleansom, a sjajnog sekundanta je imao u Jamalu Murrayu s 32 poena.

Druga važna stvar je ta da se upravo događa ono čega se NBA liga pribojavala cijelo ovo vrijeme. „Bude li Milwaukee zdrav, momčad Buda Budenholzera će biti veliki problem”, šaptalo se NBA hodnicima, a u pet posljednjih utakmica otkako su Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton i Jrue Holiday zajedno na parketu, Bucksi imaju pet pobjeda. Sinoć su stradali Charlotte Hornetsi 115:124, u utakmici u kojoj je Giannis zabio 34 poena uz 18 skokova, Middleton je dodao 18 poena, a Holiday 15 uz 13 asistencija. Milwaukee najavljuje velike stvari uoči drugog dijela sezone...



Tagovi

NBAIvica ZubacLos Angeles ClippersLos Angeles LakersLeBron JamesMilwaukee Bucks

Ostale Vijesti