Benny Sieu-USA TODAY Sports
Benny Sieu-USA TODAY Sports

Zubac i dalje u startnoj petorci Clippersa, Bostonove rezerve namučile Milwaukee

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.02.23. | 08:15

Kevin Durant još nije debitirao za Sunse za koje je briljirao Chris Paul zabilježivši 19 asistencija

Kada su Clippersi odlučili dovesti Masona Plumleeja u svoje redove, mnogi NBA stručnjaci su se požurili napisati kako je to kraj Ivice Zupca u startnoj petorci momčadi iz LA-a. U perspektivi će se to možda i dogoditi, ali sinoć to nije bio slučaj – hrvatski centar je pomogao Clippersima da sruše Golden State 134:124 u utakmici u kojoj je za 28 minuta provedenih na parketu stavio okruglih deset poena (šut 5/9), ugrabio, za njega skromna, dva skoka i podijelio tri asista.

Clipperse su do pobjede protiv aktualnih prvaka (koji i dalje igraju bez ozlijeđenog najboljeg igrača Stepha Curryja) predvodili Kawhi Leonard s 33 poena, sedam skokova i četiri asista i Norman Powll koji je Warriorsima ubacio 24 poena uz tri skoka.

U poraženom sastavu Jordan Poole je ubacio 28 poena, a Klay Thompson je ododao 18.

A pobjeda je očito podignula samopouzdanje u redovima Clippersa.

"Mislim da su naše šanse da budemo prvi na Zapadu jednake kao i bilo kome drugome. Imamo sve potrebno da budemo prvi", rekao je samouvjereni George.

Najzanimljiviju utakmicu večeri su, međutim, odigrali Milwaukee i Boston. Sve je bilo tu – susrele su se dvije vodeće momčadi Istočne konferencije, utakmica je bila na nož i na koncu je odlučena u produžetku… Bucksi su na koncu izvojevali pobjedu, ali trener Mike Budenholzer nakon sinoćnjeg slavlja ima više razloga za brigu nego veselje. Milwaukee je, naime, teškom mukom dobio Bostonove – rezerve.

Kod Bucksa su igrala trojica najboljih, Jrue Holiday zabio je 40 poena, uz pet skokova i sedam asista, Giannis Antetokounmpo dodao je 36 poena, 13 skokova i devet asistencija, a Khris Middleton imao je 16 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Kod Celticsa pak nije bilo gotovo cijele startne petorke, budući da Jayson Tatum, Jaylen Brown, Marcus Smart i Al Horford nisu bili na raspolaganju treneru Joeu Mazzulli. I Bucksi su svejedno pošteno morali natopiti dresove znojem da upiše pobjedu.

Celticsi su u osnovnom dijelu izjednačili tricom Sama Hausera na 116:116, imali su i pet poena viška na startu produžetka, ali su Giannis i društvo na kraju ipak pokazali kvalitetu i upisali pobjedu.

Inače, kod Celticsa je najviše zabio Derrick White, 27 poena, dok je Malcolm Brogdon zabio 26.

„U ovu smo utakmicu ušli tražeći pobjedu, kao da trebamo pobijediti. Mi vjerujemo kako smo bolja momčad u svakoj utakmici“, izjavio je Brogdon nakon poraza.

Dodajmo i kako su Phoenix Sunsi, za koje još nije debitirao Kevin Durant, slavili protiv Sacramenta. Chris Paul se očito uštimava za Durantov debi pa je je uz 17 poena zabilježio i vrtoglavih 19 asistencija, Devin Booker dodao je 32 poena i pet skokova, a Deandre Ayton je imao 29 poena i 11 skokova.

Kod Kingsa su dva friška All-Star igrača De'Aron Fox i Domantas Sabonis bila najbolja. Fox je zabio 35 poena, uz četiri skoka i četiri asista, a Sabonis je zabilježio 24 poena, 15 skokova i sedam asistencija.

U preostale dvije utakmice Toronto je pobijedio Orlando na krilima Jakoba Poeltla (30 poena, devet skokova), dok je Washington bio bolji od Portlanda za koji je debitirao Cam Reddish. Wizardes je predvodio Kyle Kuzma s 33 poena i deve skokova, dok je za poražene Trail Blazerse Damian Lillard ubacio 39 poena uz deset skokova i šest asistencija.



Tagovi

NBABoston CelticsMilwaukee BucksIvica ZubacLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti