Znate li tko je jedini igrač u povijesti koji ima pozitivan omjer protiv Jordana, Kobea i LeBrona?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 15:50

Ovo je nešto što mu ni unuci neće vjerovati kad će pričati.

Kad se spomene u jednoj rečenici Michaela Jordana, LeBrona Jamesa i Kobea Bryanta, mnogi če se složiti da na popisu petorice najvećih košarkaša svih vremena ima još samo dva mjesta.

Nedavno emitirani dokumentarni serijal The Last Dance starije je podsjetio, a mlađe educirao, o tome što je i tko je bio Jordan. Činjenica da Lebron James ima ovdje svoje prste svjedoči samo o veličini košarkaša koji je lice lige u eri nakon Jordana.

Naime, mnogi špekuliraju da je Jordan odobrio korištenje materijala snumljenog u sezoni 1997./1998. za potrebe dokumentarca upravo u trenutku kad je Lebron James osvoji svoj treći naslov, ujedno povijesni s Cleveland Cavaliersima, prvi za tu franšizu i prvi nakon povratka od 1:3 zaostatka u finalnoj seriji.

Početkom godine tragično preminuli Kobe Bryant zasigurno je onaj u redu NBA veličina kojeg najviše uspoređuju s Jordanom, po stilu igre, killer instinktu i predanošću igri. Uostalom, u malo vremena u kojem su se njihove karijere proklopile, MJ je bio veoma uslužan mentor budućem peterostrukom NBA prvaku.

Ipak, postoji jedan igrač, vlasnik ''samo'' jednog naslova naspram njihovih ukupno 14, koji ima bolji omjer u međusobnim susretima sa svom trojicom. U nedjelju je ESPN putem twittera postavio to zanimljivo pitanje svojim pratiteljima:

 

 

U pitanju je Chauncey Billups, igrač kojeg mnogi smatraju za odličnog vođu i pobjednika, čovjek koji je predvodio jake Pistonse iz 2000-ih i bio MVP-em Finala 2004. kad je momčad iz Detroita s Larryjem Brownom na klupi uništila Los Angeles Lakerse s 4:1.

 

 

Na twitteru je prvi točno pogodio izvjesni Zack Gonzales, nakon čega je ESPN odgovorio s točnim omjerom. Tadašnji ''general'' Pistonsa, a pokraj toga u karijeri igrač Boston Celticsa, Toronto Raptorsa, Denver Nuggetsa, Minnesota Timberwolvesa, New York Knicska i Los Angeles Clippersa, ima ukupno 52-42 protiv trojca.

Tim Duncan je skoro ostvario slično, no on ima dvije pobjede i tri poraza protiv Jordana.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

statistikaNBAKobe BryantLeBron JamesMichael JordanChauncey Billups

Ostale Vijesti