Reuters
Reuters

Željko Obradović želja dvostrukog prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.12.20. | 15:41

Kad si najbolji, ne možeš se izvući od toga da te žele.

Talijanski velikan Virtus iz Bologne (bivši Kinder, Buckler, Knorr,…) pomalo iznenađujuće uručio je otkaz srpskog stručnjaku i košarkaškoj legendi Aleksandru Đorđeviću.

Kako jednog od tri kandidata pojavila su se tri imena. Jedno od njih je i Željko Obradović, najtrofejniji, a slobodno se može reći i najbolji europski trener u povijesti. Deveterostruki osvajač Eurolige uzeo je odmor nakon sedam godina na klupi Fenerbahčea, odnosno nakon skoro tri desetljeća kontinuiranog i vrlo uspješnog trenerskog rada, dobrim dijelom ovog razdoblja istovremeno na klupi kluba i reprezentacije SRJ/SCG.

Spominjao se kao možebitno rješenje za novi projekt snažnog euroligaša iz Londona kao i za neke druge klubove, no popularni Žoc odlučio je malo stati na loptu. Ipak se, uz Sergija Scariola i Lucu Bachija, spominje kao želja kluba koji se 1998 i 2001. (drugi put s Manuom Ginobilijem) popeo na vrh Europe.

U slučaju da sam Žoc pristane na razgovor, klub bi se odmah upustio u pregovore, javljaju talijanski mediji. U jeku događanja zadnjih nekoliko dana, Miloš Teodosić i Stefan Marković iskazali su nezadovoljstvo povodom otkaza Đorđeviću, a neki mediji čak špekuliraju s time da su se Markoviću dali slobodni papiri te da može tražiti novi klub.


Tagovi

Željko ObradovićVirtus Bologna

Ostale Vijesti