Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Zato ga zovu Big Babo! Fenomenalni Bogdanović ubacio 36, Denveru nije pomogao ni Jokićev triple – double (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 06.01.22. | 08:15

Hrvatski kapetan zasjenio je povratak na parkete Kyriea Irvinga, dok Steph drugu utakmicu zaredom 'ciglari'.

Za sve ljubitelje NBA lige koji dolaze iz Lijepe naše, sinoćnja večer u NBA ligi bila je maestralna! Prije svega i prije svih, najzaslužniji za taj osjećaj ranojutarnjeg veselja je Bojan Bogdanović, kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije i najbolji hrvatski košarkaš ovog stoljeća. Babo je u pobjedi svojeg Jazza protiv Denvera ugradio čak 36 poena, a tome je dodao čak 13 skokova i 4 asistencije. Utah je slavila rezultatom 115:109, a Bogdanović je bio najbolji igrač utakmice.

Zanimljivo, Babo nije dobro gađao iza linije za tri poena. Svega jedan ubačaj iz šest pokušaja pokazatelj je da je konačna brojka, da je njegova ruka bila malo 'naštimanija' mogla biti još veća. S druge strane, za dva je gađao 11/14, dok je s linije slobodnih bacanja imao 11 pogodaka i dva promašaja.


Na parketu je proveo najviše od svih igrača, nešto više od 40 minuta, a baš je on najzaslužniji zašto je Utah upisala svoju 10. gostujuću pobjedu zaredom. Spomenimo kako nije bilo Goberta, što dodatno daje na snazi Babinih brojeva, a uz hrvatskog košarkaša dobru utakmicu odigrao je i Rudy Gay koji je dogurao do 18 poena, 7 skokova i 1 asistencije.

Što se tiče Denvera, nije im pomogao ni triple – double učinak njihove glavne zvijezde, Nikole Jokića, s tim da je srpski centar na kraju skupio 26 poena, 21 skok i 11 asistencija. Po 20 poena zabili su Barton i Monte Morris, ali to nije bilo dovoljno domaćinu da upišu još jedan 'W' (pobjeda) ove sezone u svojoj Ball Areni.

Od ostalih utakmica, pažnju je plijenio okršaj Stepha Curryja i Luke Dončića. Na kraju se ispostavilo da je to bila utakmica s jako malim brojem poena, a 'glavni osumnjičeni' za to je Curry koji je bio u očajnoj formi te je jučer iz igre šutirao 5/24, a za tri 1/9. To mu je bilo dovoljno za 14 poena, a upisao je još 9 asistencija i 5 skokova.


Dallas je uoči utakmice odao priznanje najvećoj klupskoj legendi svih vremena – Dirku Nowitzkom. Bila je to ceremonija u kojoj se njegov dres 41 dovijeka umirovio, a karizmatični vlasnik Dallasa, Mark Cuban, najavio je i da će se pred dvoranom izgraditi statua njemačkog košarkaša i vjerojatno jednog od tri najveća Europljanina ikada koji su igrali ovu igru.

U spomenutom ogledu, Dončić je upisao 26 poena, 7 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte, a on je bio prva violina svoje momčadi u pobjedi protiv GSW-a rezultatom 99:82.

Istim rezultatom kojim je Jazz svladao Nuggetse je i Miami slavio u Moda Areni kod Portlanda. 109:115 na kraju, s tim da je to jasnije kad znamo da kod domaćina nije bilo ni Lillarda ni McCollum.

Kod domaćina je dobru utakmicu odigrao Jusuf Nurkić koji je za nešto više od 33 minute došao do 14 poena, 13 skokova i 2 ukradene lopte, ali su ipak najbolji bili Norman Powell s 26 poena i Anfernee Simons s 28 poena.

Na kraju to ipak nije bilo dovoljno Trail Blazersima, a ovu utakmicu prelomili su – asistencije i skokovi. Skupno ih he Miami imao 50 (asistencija) i 29 (skokova), dok je domaćin ostao na brojkama 36 i 18.

Spoemnimo za kraj kako je Brooklyn slavio na gosotovanju kod Indiana rezultatom 121:129. Nije sam rezultat toliko nevjerojatan, već je glavna priča ove utakmice povratak Kyriea Irvinga na parkete. Bila je to prva utakmica sezone najpoznatijeg 'antivaksera' u svijetu košarke, a da nije 'zahrđao' vidjelo se po njegovim finalnim brojkama. Doduše, znao je Kyrie i bolje, ali za početak 22 poena i 4 aistencije uz šut iz igre 9/17 je sasvim solidno.

NBA, 6. siječnja

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 140:111

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 106:116

Washington Wizards - Houston Rockets 111:114

Boston Celtics - San Antonio Spurs 97:99

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 99:82

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 121:129

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 111:117

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 98:90

Denver Nuggets - Utah Jazz 109:115

Portland Trail Blazers - Miami Heat 109:115

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 102:108


Tagovi

Bogdan BogdanovićBojan BogdanovićUtah JazzDenver NuggetsNikola JokićKyrie IrvingStephen CurryDirk NowitzkiLuka Dončić

Ostale Vijesti