Zamalo iznenađenje! Cedevita iščupala pobjedu protiv Zaboka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 18:55

Zabok ipak nije imao snage za iznenađenje.

Cedevita je očekivano izborila finale Kupa Krešimira Ćosića, ali nitko u klubu sigurno neće biti zadovoljan prikazanim na utakmici protiv Zaboka. Konačnih 66:59 lako je moglo otići i na drugu stranu.

Ako je prije dva dana Cedevita bila uvjerljiva protiv Zagreba, na svojem drugom nastupu na završnom turniru Kupa Hrvatske najbolja hrvatska momčad je ostavila jako loš dojam. U nervoznoj i tvrdoj utakmici na malo poena, Cedevita nije uspijevala pronaći odgovor na agresivnu obranu Zaboka koja je često bila u 1-2-2 zoni te tako anulirala individualnu prednost Cedevite.

Zabok nije dopustio Cedeviti da se odvoji, a minutu i pol prije kraja utakmici Marić je slobodnim bacanjima svoju momčad doveo do minimalnog zaostatka (58:59). No, isti igrač kasnije radi pomalo nepotreban prekršaj na Žganecu koji pogađa oba bacanja, a u sljedećem napadu Zabok nije iskoristio dvije prilike za koš – prvo je promašio Marić pa zatim i Buljević. Cherry je nakon toga ubacio tricu za 64:58, a kako je nakon tog ubačaja ostalo još svega 17 sekundi utakmice, pobjednik je bio odlučen.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Krušlin s 19 poena uz 4 skoka i 4 asistencije. Cherry je dodao 13, a Stipanović 12 uz 7 skokova. S druge strane je najbolji bio Marić sa 17 poena i 4 skoka. Buljević je dodao 14 poena i 8 skokova, a Vučić 10 poena i 6 skokova.

Cedevita će u finalu Kupa Krešimira Ćosića igrati protiv boljeg iz dvoboja Zadra i Cibone.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaKK Zabok

Ostale Vijesti