Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Zadar novog trenera dočekao prvom pobjedom u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.10.21. | 22:13

Vladimir Anzulović će idućeg tjedna preuzeti momčad koja više nije na dnu regionalne lige.

Na dan kada je potvrđeno da na klupu dolazi Vladimir Anzulović Zadar je uspio doći do prve pobjede u ABA ligi. U 5. kolu Zadrani su vođeni privremenim trenerom Srđanom Helbichom pobijedili Borac iz Čačka s 70:56 u svojoj dvorani na Višnjiku. Za razliku od nekih prethodnih utakmica ove sezone Zadar je ovu počeo dobro, već nakon sedam minuta igre vodio je 14:4.

Dvoznamenkastu prednost sačuvao je praktički do poluvremena da bi se gosti u trećoj četvrtini probudili i došli čak do izjednačenja 41:41. Dobro je u tim trenucima reagirao Amerikanac Justin Carter, zabio je tricu za 44:41 na isteku treće dionice. Potom je na otvaranju četvrte četvrtine pogodio četiri slobodan bacanja u dvije minute, obrana Zadra zaustavila je nekoliko napada Borca i prednost je polako rasla. Carteru se pridružio Dario Drežnjak s osam uzastopnih koševa pa su domaći prelomili utakmicu i došli do prve pobjede u regionalnoj ligi.

Carter je bio najbolji kod Zadrana s 18 koševa i osam skokova, Bursać je ubacio 12, a Mavra i Drežnjak po 10 koševa. Ukupno su domaći imali čak 13 skokova više od Borca (43-30), što im je donijelo prevagu. Kod gostiju iz Čačka daleko najbolji je bio Amerikanac Hale s 23 koša.


Tagovi

KK ZadarVladimir Anzulović

Ostale Vijesti