Sime Zelic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI
Sime Zelic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Zadar nastavio pobjedničku seriju unatoč 34 poena Nika Slavice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 21:25

Gotovo dva mjeseca bez poraza u Premijer ligi.

Košarkaši Zadra stigli su do 10. pobjede sezone, na domaćem parketu sa 95:81 bili su bolji od Škrljeva i tako se osvetili momčadi s Kvarnera za poraz u drugom kolu 79:90. Hrvatski prvaci do pobjede nisu stigli lagano, čvrste goste na kraju su slomili tek u zadnjoj dionici utakmice.

Nakon +3 u prvoj četvrtini, Škrljevo je odigralo sjajnu drugu četvrtinu koju su dobili sa 25:17 i na odmor otišli s pet koševa prednosti. Zadar se u trećoj dionici diže i u zadnju četvrtinu ulazi s poenom zaostatka. No, iskustvo hrvatskog prvaka na kraju je prevagnulo. Zadar je zadnju četvrtinu otvorio sa serijom od 6:0, a Anthony Justin Carter je s pogođenom tricom i zakucavanjem odveo Zadar na +7 sedam minuta prije kraja. Prednost koju Zadar do kraja utakmice nije mogao ispustiti.

Carter je ujedno bio najbolji kod domaćina, zabio je 17 (šut 5/8), udijelio šest asistencija, uhvatio četiri lopte te upisao blokadu i ukradenu loptu. Mihael Tomislav Buljan zabio je 13 uz četiri skoka i asistenciju, a Domagoj Vuković 12 uz pet skokova.

Škrljevo se odlično držalo na krilima sjajnog Nika Slavice koji je zabio 34 poena (14/34) i upisao 10 skokova. Sjajan je bio i Josip Barnjak koji je zabio 21 poen uz tri skoka, tri ukradene lopte i dvije asistencije. No, njih dvojica nisu mogli sami...

U idućem kolu Škrljevo dočekuje Osijek, a Zadar gostuje kod Cedevite.



Tagovi

KK ZadarKK ŠkrljevoPremijer liga košarkašaNik Slavica

Ostale Vijesti