Dale Zanine-USA TODAY Sports
Dale Zanine-USA TODAY Sports

Young protiv Balla: Dvoboj dinamičnih bekova za produžetak postsezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.04.22. | 14:55

U drugom danu play-in turnira igraju Pelicansi protiv Spursa

Charlotte i Atlanta su ove sezone uvijek bili tu negdje po poziciju na NBA ljestvici. Čak su se i prijateljski dogovorili da će svakome pripasti po dvije pobjede, kao i da će imati identičan omjer na kraju osnovnog dijela od 43 pobjede i 39 poraza. Međutim, njihovi međusobni ogledi nisu uvijek bili tijesni – Hornetsi su svoje dvije pobjede osigurali s tri i deset razlike, a Hawksi s deset i 22 poena razlike. No sada će play-in turnir jedan od ovih sastava izbaciti iz postsezone.

„Napravit ćemo sve da pobijedimo u ovoj utakmici. Imamo taj playoff mindset, spremni smo za izazove”, ističe bek Atlante Bogdan Bogdanović.

(1.60) Atlanta (16.00) Charlotte (3.20)

Hawksi su sigurno uoči sezone ciljali na puno više pozicije na Istoku, ali nisu uspjeli ponuditi prezentacije iz lanjske sezone, kada su igrali finale konferencije. Sada se sastav Natea McMillana želi iskupiti navijačima i otići duboko u doigravanju. A to će uvelike ovisiti o igri Traea Younga.

(1.50) NO Pelicans (14.50) SA Spurs (2.85)

„Ne smijemo mu dati svjetlo. Ne smijemo mu dati samopouzdanje. On je poprilično samopouzdan igrač i zato mu moramo maksimalno otežati”, ističe bek Hornetsa Terry Rozier koji zna koliko je Young opasan igrač. Osobito kada mu se otvori. Playmaker Hawksa je ove sezone na prosjeku od 28,4 poena (šut 46 posto, trica 38,2 posto) i 9,7 asista što su mu najbolje brojke otkako je 2018. promoviran u NBA ligu. Ove je sezone predvodio ligu po broju ukupnih poena i ukupnih asistencija.

(1.60) Atlanta (16.00) Charlotte (3.20)

Njegove kvalitete se znaju, radi se o hladnokrvnom playu koji se ne libi potegnuti s bilo koje pozicije na parketu, ima fini osjećaj za asistenciju i radi velike probleme protivnicima iz picka.

„Nekada mi se čini da je njemu prelagano raditi te stvari na parketu. Šutevi koje pogađa, način na koji ih pogađa. Ponosan sam na njega”, govori Bogdan.


A i Charlottei stanuje dinamični razigravač i lanjski rookie godine, LaMelo Ball. Doduše, on nije najbolji košgeter svog kluba, ta titula je ove sezone pripala Milesu Bridgesu koji je zabijao 20,2 poena, u odnosu na Ballovih 20,1, ali najmlađi brat osebujne Ball trojke, igra sjajnu sezonu. Svoju all-round igru potkrepljuje sa 6,7 skokova i 7,6 asistencija. Ball je atraktivan igrač, njegovi asisti često pune highlight reelse društvenih mreža, a on je, nakon dobre uvodne sezone, dodatno napredovao u ovoj godini. Preostaje za vidjeti može li Ball, uz pomoć Bridgesa i Roziera iznenaditi Hawkse i Younga, koji su u statusu blagih favorita.

(1.50) NO Pelicans (14.50) SA Spurs (2.85)

„Istok je postao bolji i mi smo postali bolji. Sada imamo priliku nastaviti svoju sezonu. Naša sezone još nije završila. Stavili smo se u poziciju da ju možemo produžiti, odigrati značajnu utakmicu u gostima i uzbuđen samo zbog toga”, poručio je trener Hornetsa James Borrego.

U drugom se pak susretu susreću New Orleans i San Antonio. U tom matchupu će biti zanimljivo pratiti može li vrući napad Pelicansa nastaviti žariti i u postsezoni. Kada su na parketu CJ McCollum, Brandon Ingram i Jonas Valančiunas, New Orleans je sposoban zapapriti svakoj momčadi u ligi, jer spomenuti igrači nude veliku napadačku raznovrsnost. Ali zabijanje poena postaje težu u postsezoni, a Gregg Popovich zna kako zakočiti napada Pelicansa. Strateg Spursa može baciti svoje najbolje braniče, Dejounte Murraya i Jakoba Pöltla na McColluma i Valančiunasa i tako ih uštopati. Bit će zanimljivo pratiti što je to smislio Popovich i na koji način će Pelicansima zagorčati život.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.18+


Tagovi

NBACharlotte HornetsAtlanta HawksTrae YoungLaMelo BallNew Orleans PelicansSan Antonio SpursGregg Popovich

Ostale Vijesti