foto: USA TODAY Sports
foto: USA TODAY Sports

Woj: New Orleans Pelicansi imaju novog trenera, provjereno ime vodit će Ziona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.10.20. | 20:31

Odlično rješenje za sastav koje s osmjehom gleda prema budućnosti.

New Orleans Hornetsi jedna su od momčadi oko koje NBA fanovima najviše rastu zazubice kad je u pitanju franšiza budućnosti.

Roster koji na svom popisu ima Ziona Williamsona, Brandona Ingrama, Lonza Balla, Jaxsona Hayesa s jedne te Jruea Holidaya kao mentora ili dobar trade asset s druge strane, može se nadati velikom broju pobjeda u nadolazećim sezonama.

No nakon pet sezona klub je sredinom kolovoza morao napustiti glavni trener Alvin Gentry. Potraga za novim trenerom, javlja Adrian Wojnarowski, završena je u srijedu jer će momčad preuzeti dobro znano ime, Stan Van Gundy.

Zadnji angažman mlađi je brat Jeffa Van Gundyja imao između 2014. i 2018. u Detroit Pistonsima, a prvi posao kao glavni trener dobio je 2003. u Miami Heatu čime je bio prvi trener Dwyanea Wadea u karijeri, a u rukama je imao potentnu mladu momčad s njim, Lamarom Odomom i Caronom Butlerom. No zadnja dvojica mijenjana su ubrzo sa Shaquillea O’Neala a Van Gundy je, pod malo nejasnim i nepovoljnim okolnostima po njega, napustio klupu na koju je zasjeo legendarni Pat Riley i 2006. osvojio NBA naslov.

Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri zabilježio je na klupi Orlando Magica kad je 2009. došao do NBA Finala gdje je poražen od Los Angeles Lakersa.



Tagovi

NBAStan Van GundyNew Orleans Pelicans

Ostale Vijesti