Warriorsi šokirali javnost: Odlučili što će učiniti s Durantom i Thompsonom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.19. | 10:27

Ovo bi značilo odlazak važne karike.

Apsolutni vladari NBA lige zadnjih godina, dakako radi se o Golden Stateu, jučer su skinuti s trona i novi kraljevi NBA lige su igrači Toronta. 

Raptorsi su do trijumfa došli impresivnim partijama svojih glavnih vedeta, ali i uz golem doprinos igrača poput VanVleeta i Siakama koji su napravili pravu eksploziju u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, put do titule bio im je nešto lakši jer je praktički cijelu seriju propustio Kevin Durant, dok je jednu cijelu te završnicu jučerašnje utakmice propustio Klay Thompson. 

Durant je u povratničkom nastupu zaradio rupturu ahilove tetive i gotovo će sigurno propustiti cijelu sezonu, dok je Klay potrgao prednji križni ligament i prve prognoze govore kako se vraća u veljači ili ožujku sljedeće godine. 

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči sigurno je čijnjenica da obojici istječe ugovor ovog ljeta i trebali su biti najatraktivniji slobodni igrači, ali ove ozljede u potpunosti mijenjaju te planove. No, ne i kod Warriorsa. Oni su im se odlučili odužiti potezom kojeg apsolutno nitko nije mogao predvidjeti - ponudit će obojici maksimalan ugovor na pet godina!

Kako će to utjecati na slaganje ostatka rostera, tek treba vidjeti ako se ugovori doista i potpišu. No jasno je da će u tom slučaju Draymond Green morati otići jer mjesta na salary capu za četiri maksimalna ugovora (tu je i Curry sa svojih 201 milijun na pet godina) neće biti. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">I can confirm the <a href="https://twitter.com/WindhorstESPN?ref_src=twsrc%5Etfw">@WindhorstESPN</a> report that the Warriors still expect to offer Klay Thompson and Kevin Durant full five-year maximum contracts despite their injuries.</p>&mdash; Connor Letourneau (@Con_Chron) <a href="https://twitter.com/Con_Chron/status/1139584567201763328?ref_src=twsrc%5Etfw">June 14, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Tagovi

Kevin DurantKlay Thompson

Ostale Vijesti