Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Vodio je Cibonu, a sada će tražiti NBA talente u regiji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 15:49

Radit će za klub koji je u posljednje vrijeme draftirao velik broj centara

Prvi je informaciju u javni eter pustio Aco Petrović, koji je tvitnuo iznenađujuću vijest da je bivši direktor Cibone dobio posao u redovima New Orleans Pelicansa. U redu, ne baš tim riječima, ali to je bila poanta njegovog tvita.

A Petrović je, jasno, mislio na Domagoja Čavlovića, koji je koncem listopada prošle godine otišao s direktorskog mjesta nakon osmogodišnje gaže pod Tornjem.

Čavlović je, kako smo doznali, doista potpisao prije 20-ak dana jednoipolgodišnji ugovor s Pelicansima za koje će obavljati posao skauta za regiju, ali i Grčku i Litvu. Na tom će mjestu naslijediti Predraga Drobnjaka, koji je prije njega obavljao taj posao.

Inače, Pelicansi su trenutno na desetom mjestu Zapadne konferencije, posljednjem koje vodi u play-in turnir s omjerom od 27 pobjeda i 40 poraza. No do kraja će tu poziciju morati obraniti ispred Portlanda (26-40) i San Antonio Spursa (26-42). Navijače New Orleansa, međutim, više od toga brine situaciji oko superstara Ziona Williamsona, koji se i dalje muči s ozljedama, ali i viškom kilograma, pa je sezona vjerojatno završena za njega, a neki NBA insajderi ističu i kako je pitanje hoće li Zion biti spreman i za početak iduće sezone. Do tada će veliki teret biti na leđima prvenstveno Brandona Ingrama, pa onda i CJ-a McColluma, koji bi trebali odvesti Pelicanse do play-in turnira pa onda i pokušati izboriti ulazak u doigravanje.




Tagovi

Domagoj ČavlovićCibonaNew Orleans Pelicans

Ostale Vijesti