Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Vladimir Jovanović više nije trener Cibone

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.01.22. | 17:56

Pod Tornjem će morati plaćati tri glavna trenera istovremeno, a poznato je da situacija u blagajni nije bajna.

Čini se da su tri poraza u nizu presudila Vladimiru Jovanoviću, sada već bivšem treneru Cibone. Vukovi su u posljednjih desetak dana gubili od Zvezde i FMP-a što i inije bilo iznenađujuće, ali jučer je stigao i šokantan debakl protiv zaboka u domaćem prvenstvu. Mladi srpski trener u Zagreb je stigao prije 11 mjeseci, a nakon sjajnog ulaska u ovu sezonu momčad je značajno pala u formi, te u ABA ligi upisala šest uzastopnih poraza.

Ovaj otkaz ne znači da će Jovanović biti potpuno nezaposlen, jer je 37-godišnjak nedavno imenovan za izbornika U20 reprezentacije Srbije. Mladenovčanin je trenersku karijeru započeo u stručnom stožeru FMP-a, vodio je i kadetsku momčad Crvene zvezde. Prije četiri godine preuzeo je senior FMP-a koje je vodio do 2020. godine i kasnijeg dolaska pod Toranj. Ljeta 2018. osjetio je djelić NBA iskustva kao član stručnog stožera LA Clippersa u Ljetnoj ligi.

Tko će biti njegov nasljednik na kolupi Cibone za sada nije poznato, ali svima je jasno da nekadašnji košarkaški velikan proživljava najteže dane u svojoj povijesti. Dug se procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna kuna, a kada imenuju Jovanovićevog nasljednika klub će istovremeno plaćati tri trenera, budući da Cibona još uvijek plaća Jovanovićeva prethodnika Ivana Velića.




Tagovi

Vladimir JovanovićCibona

Ostale Vijesti